Foto din stil – Paris og USA

 

bilde2
E-post: foto@skognfhs.no | Instagram:@skognfhsfoto
| Blogg: www.skofofoto.blogg.no

Introduksjon

Vi ønsker å videreutvikle din unike måte å se verden på! Bli kjent med kameraet, deg selv og fotografiet og bruk den nye kunnskapen til å ta bilder i Paris og USA som reflekterer hvem du er. En utstilling og fotobok gir bildene dine den plassen de fortjener og gjør at andre kan få se bildene dine med det fokus de fortjener.

På fotolinja vår tilbyr vi de riktige omgivelsene for å utvikle ditt uttrykk og bildeforståelse. Fotografering handler i størst grad om det å se og det er kun du som ser verden på din måte. Dette ivaretar vi samtidig som vi gir deg verktøyene for å utvikle deg videre. Med en lærer som jobber innenfor kunstfeltet vil dere få god hjelp til å ta fotografiet deres et steg videre.

Vi går gjennom hvert individuelle kamera i starten av året slik at alle har forståelse for hva de forskjellige knappene og funksjonene gjør. Deretter starter vi undervisning i grunnleggende fototeknikk og bildebehandling. På skolen bruker vi Adobe Lightroom og alle elever får en 12-måneders lisens slik at de kan redigere på egen maskin. I løpet av året studerer vi komposisjon og tradisjon og dere vil ukentlig bli presentert for et tema som legger grunnlaget for hvordan vi fotograferer hver uke. Hver uke printer vi to bilder hver som vi går gjennom i fellesskap. Skolen har et fotostudio til fri bruk for de som ønsker å utforske denne typen fotografi.

Vi drar på flere utflukter i nærmiljøet og får oppleve å ta bilder både i by og i natur. I tillegg vil vi besøke utstillinger i nærområdet når disse er relevant for det vi driver på med. Skolen har også et bibliotek med nøye utvalgte fotobøker vi kan få inspirasjon fra. I slutten av skoleåret arrangerer vi en gruppeutstilling og designer hver vår fotobok. Dette blir hovedfokuset vårt om våren.

Det stilles ingen krav til profesjonelt utstyr eller tidligere erfaring men digitalt kamera er å foretrekke.

Studietur

På høsten drar vi til Paris for å besøke fotomessen Paris Photo som er en av de største i sitt slag. Veggene er fylt opp av noen av fotografiets mest betydningsfulle bilder, foredrag blir arrangert dagen lang og man finner en stor rekke fotobøker man kan bla i. Utenom messen besøker vi Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre, Notre Dame og alt det man kunne ønske å besøke av hovedattraksjoner. Det blir også noe fritid til å utforske det man selv ønsker.

Om våren drar vi på en episk reise til USA. Denne roadtripen tar oss innom San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon, Yellowstone og Yosemite National Park. Dette er bare et lite utvalg av det vi vil oppleve de drøye tre og en halv ukene vi er på tur.

I tillegg …

Old Faithful

The Mormon Tabernacle Choir

Besøk hos Amish-familie

Redwood trees

Height Ashbury (San Francisco)

Chinatown (San Francisco)

Fisherman’s Wharf in San Fran

Alcatraz

The Golden Gate Bridge

Venice Beach

Universal Studios

Beverly Hills

The Hollywood Walk of Fame

… og mye mer!

Her vil alle kunne finne noe av interesse og bildene vi tar vil være betydningsfulle av flere grunner. Et minne for livet.

Lærere

Dan Skjæveland er 29 år gammel og oppvokst på Kvernaland i Rogaland. Han er medlem av kunstnerorganisasjonene Norske Billedkunstnere og Forbundet Frie Fotografer og debuterte i 2014 debuterte på Statens kunstutstilling (Høstutstillingen). Han er lidenskapelig opptatt av fotografiet og har de siste årene mottatt flere stipender for sitt arbeid. Med god kjennskap til fotohistorie og bildeanalyse vil han inspirere og evaluere ditt arbeid og gi gode tips for å ta ditt arbeid et skritt videre.
Skogn_foto_portrett

 

Bildegalleri

Copyright © 2017 Skogn FHS - Personvern og cookies - Sideutvikling: Snopp Designbyrå