Foto din stil – Paris og USA

 

Kunstfoto foto fotografi Paris USA folkehøgskole
E-post: foto@skognfhs.no | Instagram:@skognfhsfoto
| Blogg: www.skofofoto.blogg.no

 

Introduksjon

Vi ønsker å videreutvikle din unike måte å se verden på og gi deg verktøyene til å uttrykke hvem du er! Bli kjent med kameraet, deg selv og fotografiet gjennom et skoleår fullt med bra faglig innhold. Dette er skolen for deg som vil lære mer om foto og fotokunst.

Vi lærer grunnleggende ting som hvordan håndtere kamera og hvordan etterbehandle bilder. Hos oss får dere egen utgave av Adobe Photoshop og Adobe Lightroom som dere kan bruke under hele skoleperioden.

På skolen har vi et fotostudio og mørkerom. Begge rommene kan brukes på kveldstid. Vi har også en veldig god fotoskriver som gir oss muligheten til å printe egne bilder og i klasserommet har vi et eget bibliotek med fotobøker dere kan låne. Gjennom presentasjoner blir dere introdusert til ulike fotografer og arbeid. Lee Friedlander, Cindy Sherman, Jeff Wall og Walker Evans er bare noen av navnene som dukker opp.

Eksperimentering og leking er viktig for oss. Her kan dere teste ulike uttrykksformer i trygge omgivelser. Har dere noen gang bygget et Camera Obscura? Eller et pinhole kamera? Hva med laget en kunstfilm? Vi leker mye her! Resultatene av vårt arbeid vil vi gjerne stille ut. I Levanger og i Steinkjer får vi mulighet å stille ut bilder. På skolen arrangerer vi også utstillinger slik at våre venner kan se hva vi har jobbet med.

På Skogn utnytter vi våre omgivelser. Vi fotograferer i de nærliggende byene og besøker relevante utstillinger i Trondheim. Vi er i fjellet og i skogen. Fotografiet kan være så mangt og vi ønsker å vise elevene at det handler om hvordan vi ser ting og ikke hvor vi er. Det finnes bilder overalt!

På våren designer vi egen fotobok. Her har dere frie tøyler når det gjelder konsept og utforming. Etter et skoleår med læring er det kun egen kreativitet som setter grensene.

Her på Skogn FHS får dere et helhetlig program og en god innføring inn i fotografiet og fotokunstens verden. Vi lærere har som mål å utvikle den faglig sterkeste linja i landet for den som er nysgjerrig på hva fotokunst er og vurderer å studere foto eller kunst videre, men også for den som kanskje plukker opp kamera for første gang og ønsker en mer alternativt inngang til hva fotografiet er. Her er alle velkomne!

Man trenger egen PC og et digitalt speilreflekskamera (eller tilsvarende) for å kunne delta ordentlig i timene. Noe undervisning forekommer på engelsk. Ta kontakt med skolen om du har noen spørsmål.

Studietur

På høsten drar vi til Paris for å besøke fotomessen Paris Photo som er en av de største i sitt slag. Veggene er fylt opp av noen av fotografiets mest betydningsfulle bilder, foredrag blir arrangert dagen lang og man finner en stor rekke fotobøker man kan bla i. Her får man virkelig se noe av mangfoldet innenfor fotografiet. Når vi er i Paris besøker vi også Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre-museet, Notre Dame, Versailles og alt det man kunne ønske å besøke av hovedattraksjoner. Det blir også fritid til å utforske det man selv ønsker.

Om våren drar vi på en utrolig studietur til USA. Her får vi mulighet til å praktisere det vi har lært gjennom året og bli kjent med den amerikanske kulturen. Du får bli med på alt fra hjemmebesøk hos en mormoner-familie, konsert med mormontabernakel-koret, og oppleve det utsvevende og overflatiske livet i Hollywood og Las Vegas. Du får oppleve den mangfoldige naturen som den øde saltørkenen i Nevada og Sequoia National Park med 100 meter høye trær. Du ser verdens største steinbuer i Arches National park og har mulighet til å dra på fottur til bunnen av Grand Canyon. I San Francisco får vi oppleve bylivet og en suppe med ulike kulturer og livsstiler. For en fotograf er det et fantastisk og fascinerende landskap å jobbe i.

 

I tillegg …

Besøk til fotografen Bill Dane

Besøk av utstillinger i Getty Museum

The Mormon Tabernacle Choir

University in Provo

Redwood trees

Hoover Dam

Height Ashbury (San Francisco)

Chinatown (San Francisco)

Fisherman’s Wharf in San Fran

The Mission

Alcatraz

Berkeley

The Golden Gate Bridge

Route 66

Venice Beach

Universal Studios

Beverly Hills

The Hollywood Walk of Fame

… og mye mer!

Her vil alle kunne finne noe av interesse og bildene vi tar vil være betydningsfulle av flere grunner. Et minne for livet.

Lærere

Vi mener det er viktig å få flere perspektiv inn i undervisningen og har derfor to linjelærere her. Sammen fyller de ulike roller men de deler ønsket om å hjelpe deg å utvikle deg i den retning som er naturlig.

Dan Skjæveland er 30 år gammel og oppvokst på Kvernaland i Rogaland. Han er medlem av kunstnerorganisasjonene Norske Billedkunstnere og Forbundet Frie Fotografer og debuterte i 2014 debuterte på Statens kunstutstilling (Høstutstillingen). Han er lidenskapelig opptatt av fotografiet og har de siste årene mottatt flere stipender for sitt arbeid – blandt annet fra Statens kunstnerstipend.

Hector Hernandez Rosas er 29 år gammel og fullførte sin mastergrad innenfor kunstfaget ved The Complutense University, Madrid i 2014. Han har siden han gikk ut av skolen deltatt på en rekke utstillinger internasjonalt og blitt tildelt kunstneropphold i flere land. Rett før han kom til Skogn FHS bodde han en måned i Sør-Afrika hvor han jobbet med eget arbeid.

Du kan se mer om hvordan de jobber på nettsidene deres:
www.danskjaeveland.com
www.hectorhernandez.net

Skogn_foto_portrett

Dan Skjæveland

 

Bildegalleri

Copyright © 2017 Skogn FHS - Personvern og cookies - Sideutvikling: Snopp Designbyrå