fbpx

ELLEVILL MAT

Introduksjon

ELLEVILL MAT

«Fra fjord til fjell»: Med inspirasjon fra en hel verden lærer vi å lage enkel, sunn og smaksrik mat. Opplev gleden med mat og ikke minst – kjenn på den gode atmosfæren
og samtalen rundt matbordet.

Skogn folkehøgskole ligger midt i hjertet av midtnorsk matkultur hvor det bugner av fantastiske råvarer i naturen og alt som dyrkes fram av de dyktige produsentene vi har rundt oss. Vi besøker derfor mange av disse produsentene.

 

E-post

Kommer

Instagram

Kommer

Facebook

Kommer

E-post

Kommer

Instagram

Kommer

Facebook

Kommer

Oversikt

Turer

Læreren

Utstyr

Bildegalleri

Turer

Læreren

Utstyr

Bildegalleri

Turer

Læreren

Utstyr

Intervju

Bildegalleri

Hva vi gjør

Sammen med jaktklassen og fiskeklassen drar vi på utflukter hvor vi får gode råvarer levert rett i fanget. Noe av dette vil vi bruke ute i naturen mens noe blir tatt med tilbake på kjøkkenet for videre produksjon. Vi tilbyr en linje der du har muligheten til å lære deg det grunnleggende og elementære i et sunt, næringsrikt kosthold.Vi tenker på bærekraft, samtidig som du vil lære hvordan du kan spise variert ved å tenke økonomisk. Tradisjonskost og mat som er i vinden skal vi selvfølgelig lage. Samtidig får du muligheten til å kunne lære deg å lage lekker gourmetmat med kulinarisk inspirasjon fra mange ulike kjøkken rundt om i verden.

Ønsker du å lære deg hvordan man lager en 3, 4 eller 7-retters gourmetmiddag? Hva med å lage en kulinarisk opplevelse for familie og venner?

I løpet av dette året vil du få masse inspirasjon og kunnskap om mat i ulike varianter fra flere verdensdeler. Du vil også oppleve selvutvikling og matglede gjennom denne reisen, ikke minst det å kunne skape nye relasjoner over et godt måltid.

 

Ønsker du å lære deg hvordan man lager en 3, 4 eller 7-retters gourmetmiddag? Hva med å lage en kulinarisk opplevelse for familie og venner?

I løpet av dette året vil du få masse inspirasjon og kunnskap om mat i ulike varianter fra flere verdensdeler. Du vil også oppleve selvutvikling og matglede gjennom denne reisen, ikke minst det å kunne skape nye relasjoner over et godt måltid.

Dette skal vi gjøre:

Mat skal være inspirerende og gøy, derfor drar vi ut i naturen og høster de beste råvarene for å lage den beste maten.

  • bær og soppsanking
  • sylting
  • slakting og partering
  • salting – raking – røking
  • pølser og farsemat
  • baking
  • fiskemat
  • supper
  • sauser
  • krafter
  • gourmet
  • soppkurs
  • tapas
  • catering
  • selskapsmat
  • lage kokebok
  • Hell’s Kitchen

Turer

Vi reiser på studietur til Vietnam, et utrolig spennende land med rikholdig matkultur og tilgang på utrolige råvarer og krydder som vil utfordre deg og gi deg masse inspirasjon.

Denne turen gir deg et minne for livet, og du vil oppleve både matkurs, utflukter, unike opplevelser og ferieliv i løpet av turen. Turen vil vare i 2-3 uker.

Tilbake til oversikten

Læreren

Vi mener det er viktig å få flere perspektiv inn i undervisningen og har derfor lærere som sammen fyller ulike roller. De deler ønsket om å hjelpe deg å utvikle deg i den retning som er naturlig.

Jørn Strømsnes

En energisk bergenser som elsker at det er full fart på kjøkkenet. Han er alltid blid og tilgjengelig, god til å plystre samtidig som han lager magisk mat.

Han er faglært kokk og har over 30 års erfaring i kokkefaget. For Jørn er det med kosen og gleden rundt matlaging viktig. Den gode atmosfæren rundt middagsbordet og den gode praten er kanskje høydepunktet med hele måltidet.

Jørn har jobbet som kjøkkensjef ved flere hoteller og restauranter rundt i Norge og har også flere års erfaring som forpleiningssjef i offshore. Han ser på det som en ære å få lov til å dele sin kunnskap med andre. Han bor på vakre Frosta, Trondheims kjøkkenhage. Det er alltid til til en god prat med ham og man får gode og klare svar hvis man spør om noe.

Jørn Strømsnes

En energisk bergenser som elsker at det er full fart på kjøkkenet. Han er alltid blid og tilgjengelig, god til å plystre samtidig som han lager magisk mat.

Han er faglært kokk og har over 30 års erfaring i kokkefaget. For Jørn er det med kosen og gleden rundt matlaging viktig. Den gode atmosfæren rundt middagsbordet og den gode praten er kanskje høydepunktet med hele måltidet.

Jørn har jobbet som kjøkkensjef ved flere hoteller og restauranter rundt i Norge og har også flere års erfaring som forpleiningssjef i offshore. Han ser på det som en ære å få lov til å dele sin kunnskap med andre. Han bor på vakre Frosta, Trondheims kjøkkenhage. Det er alltid til til en god prat med ham og man får gode og klare svar hvis man spør om noe.

Utstyr

Alt dere trenger av utstyr til å være på kjøkkenet og lage mat, får dere på skolen

  • Vi har et godt utstyrt kjøkken og rikelig med maskiner og annet kjøkkenverktøy
  • Har du en favorittkniv, en kokebok du ikke kan være foruten, ta det gjerne med!
  • Det viktigste du tar med er godt humør, pågangsmot og troen på et magisk skoleår

 

 

Tilbake til oversikten

Bildegalleri