ELLEVILL MAT

Introduksjon
ELLEVILL MAT
Lyst til å lære å lage mat? Eller kan du allerede lage mat og har lyst til å fordype deg enda mer i kokkekunsten? Har du gått yrkesfag kokk og/eller er kjempeerfaren på kjøkkenet, men har lyst på et hovedfokus på den gode samtalen som oppstår når man både lager og spiser mat?
Her på Skogn kan du komme med hvilken som helst erfaring eller bakgrunn så lenge du har lyst til å lære og oppleve.
Oversikt
Hva vi gjør
Vi går gjennom mange kjøkken fra overalt i verden, lærer om streetfood, lærer å lage god, enkel og billig hybelmat og gjør mye mye mer.
Vi har en jakt- og fiskelinje her på skolen, så vi kommer til å samarbeide med de om å lage kjøtt- og fiskeretter helt fra bunnen. I løpet av året skal vi også kjenne på hvordan det er å drive en restaurant.
Da skal vi lage og servere mat til både fremmede og kjente, en kjempeflott erfaring å ha med seg videre i livet.


Skogn folkehøgskole ligger cirka en time nord for Trondheim og ca 40 minutter fra flyplassen. Skolen ligger nært både togstasjon og E6 så det er relativt enkelt å komme seg både til og fra.
Her vil du å oppleve et variert miljø, med ti forskjellige linjer som strekker seg i alle mulige retninger. Du vil få et kjøkken som serverer god mat fire ganger om dagen. Du vil møte ansatte som er hyggelige folk og (nesten) alltid har tid til en prat eller to.
Skogn folkehøgskole ligger cirka en time nord for Trondheim og ca 40 minutter fra flyplassen. Skolen ligger nært både togstasjon og E6 så det er relativt enkelt å komme seg både til og fra. Her kommer du til å oppleve et variert miljø, med ti forskjellige linjer som strekker seg i alle mulige retninger. Du vil få et kjøkken som serverer god mat fire ganger om dagen. Du vil møte ansatte som er hyggelige folk og (nesten) alltid har tid til en prat eller to.

Dette skal vi gjøre:
Mat skal være inspirerende og gøy, derfor drar vi ut i naturen og høster de beste råvarene for å lage den beste maten.
- bær og soppsanking
- sylting
- slakting og partering
- salting – raking – røking
- pølser og farsemat
- baking
- fiskemat
- supper
- sauser
- krafter
- gourmet
- soppkurs
- tapas
- catering
- selskapsmat
- lage kokebok
- Hell’s Kitchen
Turer
Vi skal i løpet år året på en tre ukers studietur, men siden dette er en helt ny linje er ikke studieturen fast bestemt enda.
Vietnam er definitivt et alternativ, der kunne vi reist rundt og besøke enorme markeder, spise streetfood og oppleve restauranter og råvarer som man ikke finner i Norge.
Et annet alternativ er en road-trip i Sør-Europa. Der kunne vi besøkt berømte kjøkken i Tyrkia, Hellas, Italia, Frankrike og Spania.
Vi kommer til å snakke en del om studieturen i starten av året, hvor dere også kan komme med egne forslag. Uansett skal vi få til en lærerik og spennende studietur.



Siden man bor på skolen gjennom hele skoleåret er det viktig for oss at dere har alt dere trenger for å opprettholde en sunn og aktiv og underholdene hverdag.
Vi har derfor et oppdatert treningsrom, en gymsal med mulighet for masse forskjellige typer ballspill, en tv-stue en en gigantisk sofa og mye mer.
Vi har også nylig oppusset nesten alt av rom og avdelinger, så her bor man moderne og nytt . Klikk her for en omvisning på skolen.
Læreren
Vi mener det er viktig å få flere perspektiv inn i undervisningen og har derfor lærere som sammen fyller ulike roller. De deler ønsket om å hjelpe deg å utvikle deg i den retning som er naturlig.
Jørn Strømsnes
En energisk bergenser som elsker at det er full fart på kjøkkenet. Han er alltid blid og tilgjengelig, god til å plystre samtidig som han lager magisk mat.
Han er faglært kokk og har over 30 års erfaring i kokkefaget. For Jørn er det med kosen og gleden rundt matlaging viktig. Den gode atmosfæren rundt middagsbordet og den gode praten er kanskje høydepunktet med hele måltidet.
Jørn har jobbet som kjøkkensjef ved flere hoteller og restauranter rundt i Norge og har også flere års erfaring som forpleiningssjef i offshore. Han ser på det som en ære å få lov til å dele sin kunnskap med andre. Han bor på vakre Frosta, Trondheims kjøkkenhage. Det er alltid til til en god prat med ham og man får gode og klare svar hvis man spør om noe.

Jørn Strømsnes
En energisk bergenser som elsker at det er full fart på kjøkkenet. Han er alltid blid og tilgjengelig, god til å plystre samtidig som han lager magisk mat.
Han er faglært kokk og har over 30 års erfaring i kokkefaget. For Jørn er det med kosen og gleden rundt matlaging viktig. Den gode atmosfæren rundt middagsbordet og den gode praten er kanskje høydepunktet med hele måltidet.
Jørn har jobbet som kjøkkensjef ved flere hoteller og restauranter rundt i Norge og har også flere års erfaring som forpleiningssjef i offshore. Han ser på det som en ære å få lov til å dele sin kunnskap med andre. Han bor på vakre Frosta, Trondheims kjøkkenhage. Det er alltid til til en god prat med ham og man får gode og klare svar hvis man spør om noe.
I denne videoen får du en smakebit på hva linja går ut
på pluss et intervju med lærer Jørn.
Klikk her for video
Utstyr
Alt dere trenger av utstyr til å være på kjøkkenet og lage mat, får dere på skolen
- Vi har et godt utstyrt kjøkken og rikelig med maskiner og annet kjøkkenverktøy
- Har du en favorittkniv, en kokebok du ikke kan være foruten, ta det gjerne med!
- Det viktigste du tar med er godt humør, pågangsmot og troen på et magisk skoleår