Foto din stil – Paris og USA

E-post: foto@skognfhs.no | Instagram:@skognfhsfoto | Facebook: Skogn FHS Foto din stil – Paris og USA

 

Introduksjon

Vi ønsker å videreutvikle din unike måte å se verden på og gi deg verktøyene til å uttrykke hvem du er! Bli kjent med kameraet, deg selv og fotografiet gjennom et skoleår fullt med bra faglig innhold. Dette er skolen for deg som vil lære mer om foto og fotokunst.

Vi lærer grunnleggende ting som hvordan håndtere kamera og hvordan etterbehandle bilder. Hos oss får dere egen utgave av Adobe Photoshop og Adobe Lightroom som dere kan bruke under hele skoleperioden.

I studio og i mørkerom kan dere eksperimentere, og i biblioteket studere fotografiet. Vi har en god fotoskriver som vi bruker når vi stiller ut eget arbeid og alle rom er åpne på kveldstid slik at dere kan bruke utstyret når inspirasjonen slår til. Gjennom presentasjoner blir dere introdusert til ulike fotografer og arbeid.

Eksperimentering og leking er viktig for oss. Her kan dere teste ulike uttrykksformer i trygge omgivelser. Har dere noen gang bygget et Camera Obscura? Eller et pinhole kamera? Vi leker mye her! I tillegg til å stille ut på skolen deltar vi på to andre utstillinger i løpet av året. Her lærer dere hva som ligger bak en utstilling.

På Skogn utnytter vi våre omgivelser. Vi fotograferer i de nærliggende byene og besøker relevante utstillinger i Trondheim. Vi er i fjellet og i skogen. Fotografiet kan være så mangt og vi ønsker å vise elevene at det handler om hvordan vi ser ting og ikke hvor vi er.

På våren designer vi egen fotobok. Her har dere frie tøyler når det gjelder konsept og utforming. Etter et skoleår med læring er det kun egen kreativitet som setter grensene.

Noen finner kanskje ut underveis at de ønsker å studere foto videre. I Trondheim ligger Norsk Fotofagskole og vi tar oss naturligvis et besøk dit for å se på hva skolen kan tilby.

I løpet av året har vi også det vi kaller en elevstyrt uke. Her vil dere selv kunne gjennomføre et prosjekt dere ellers ikke ville hatt mulighet til. Kanskje lager dere fotobok fra en road-trip i Norge? Eller dere fordyper dere innenfor mørkerommet? For noen vil en fotoreportasje i utlandet virke spennende. Dere bestemmer, og vi veileder!

Her på Skogn FHS får dere et helhetlig program og en god innføring inn i fotografiet og fotokunstens verden. Dere vil lære mye om fotografiet ogårt mål er å utvikle den beste linja i landet for den som vurderer å studere foto eller kunst videre, men også for nybegynneren som ønsker en alternativ måte å lære om fotografiet på. Her er alle velkomne!

Vi drar på to studieturer til Paris og USA i løpet av skoleåret som gir deg mulighet til å teste ut det du har lært gjennom året. Magiske minner.

Man trenger egen PC og et digitalt speilreflekskamera (eller tilsvarende) for å kunne delta ordentlig i timene. Noe undervisning forekommer på engelsk. Ta kontakt med skolen om du har noen spørsmål.

Intervju med elever:

Bendik Haug Jacobsson

 

Ingrid Pedersen

 

Thea Jødahl Larsen

 

Studietur

På høsten drar vi til Paris for å besøke fotomessen Paris Photo som er en av de største i sitt slag. Veggene er fylt opp av noen av fotografiets mest betydningsfulle bilder, foredrag blir arrangert dagen lang og man finner en stor rekke fotobøker man kan bla i. Her får man virkelig se noe av mangfoldet innenfor fotografiet. Når vi er i Paris besøker vi også Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre-museet, Notre Dame, fotograferer i slottshagen ved Versailles og alt det man kunne ønske å besøke av hovedattraksjoner. Det blir også fritid til å utforske det man selv ønsker.

Om våren drar vi på en utrolig studietur til USA. Her får vi mulighet til å praktisere det vi har lært gjennom året og bli kjent med den amerikanske kulturen. Her får du oppleve det utsvevende og overfladiske livet i Hollywood og Las Vegas. Du får oppleve mangfoldige naturen som Death Valley ørkenen og Sequoia National Park med 100 meter høye trær. Du har mulighet til å dra på fottur til bunnen av Grand Canyon og besøker et meteorkrater. I San Francisco får vi oppleve bylivet og en suppe med ulike kulturer og livsstiler. Der besøker vi blant annet Golden Gate broa, Chinatown, Alcatraz og the Mission. I tillegg er vi innom Route 66 og flere koselige småsteder. For en fotograf er det et fantastisk og fascinerende landskap å jobbe i.

Noe av det vi besøker i byene:

 • Haight Ashbury
 • Chinatown
 • The Mission
 • Fisherman’s Wharf in San Fran
 • Alcatraz
 • Bill Dane
 • The Golden Gate Bridge
 • Venice Beach
 • Universal Studios
 • Beverly Hills
 • The Hollywood Walk of Fame

… og mye mer!

Her vil alle kunne finne noe av interesse og bildene vi tar vil være betydningsfulle av flere grunner. Et minne for livet.

Lærere

Vi mener det er viktig å få flere perspektiv inn i undervisningen og har derfor to linjelærere her. Sammen fyller de ulike roller men de deler ønsket om å hjelpe deg å utvikle deg i den retning som er naturlig.

Dan Skjæveland er 30 år gammel og oppvokst på Kvernaland i Rogaland. Han er medlem av kunstnerorganisasjonene Norske Billedkunstnere og Forbundet Frie Fotografer og debuterte i 2014 debuterte på Statens kunstutstilling (Høstutstillingen). Han er lidenskapelig opptatt av fotografiet og har de siste årene mottatt flere stipender for sitt arbeid – blandt annet fra Statens kunstnerstipend.

Hector Hernandez Rosas er 29 år gammel og fullførte sin mastergrad innenfor kunstfaget ved The Complutense University, Madrid i 2014. Han har siden han gikk ut av skolen deltatt på en rekke utstillinger internasjonalt og blitt tildelt kunstneropphold i flere land. Rett før han kom til Skogn FHS bodde han en måned i Sør-Afrika hvor han jobbet med eget arbeid.

Du kan se mer om hvordan de jobber på nettsidene deres:
www.danskjaeveland.com
www.hectorhernandez.net

Bildegalleri

Copyright © 2019 Skogn FHS - Personvern og cookies - Sideutvikling: Snopp Designbyrå