Klimaveiviser (ny 2020-2021)

 

 E-post: kontor@skognfhs.no

Introduksjon

Vil du gjøre en forskjell? Her får du muligheten til å leve et år i full miljømodus. Vi lærer å ta vare på tingene våre, lever miljøvennlig og påvirker andre til å gjøre det samme.

At du lever bærekraftig er bra, men vi trenger at alle andre gjør det også. Vi vil at du skal få muligheten og kunnskapen til å engasjere deg og påvirke forandring hos andre slik at de også kan leve et liv som er positivt for miljøet vårt.

Vi har et verksted hvor vi kan sy klær og lage ting vi trenger selv. Vi vil også gjenbruke og reparere gjenstander andre har kastet. I tillegg til dette lager vi vår egen vindmølle for å forsyne klasserommet med strøm.

Du får en bevissthet over ditt eget forbruk og hva du trenger å gjøre for å leve ditt liv mest mulig miljøvennlig. De løsningene du kommer frem til som er mest klimavennlige for ditt eget liv, ønsker vi at du skal spre videre til andre.

Du lærer å ta gode bilder, filme, redigere og hvordan vi kan bruke media for å påvirke andre. Vi engasjerer oss også aktivt i debatter på Internett og i demonstrasjoner.

Sammen planlegger og gjennomfører vi en miljøvennlig linjetur i Europa med tog og buss. På veien kan vi bli med på demonstrasjoner og møte talspersoner for miljøbevegelsen i andre land.

Skogn folkehøgskole har de siste årene investert betydelige midler i bygningsmassen og oppdatert til jordvarme på internatet og skolebygget. Kjøkkenet drives effektivt, produserer lite avfall og tar aktivt inn lokale råvarer. Skogn folkehøgskole er en av de mest energieffektive folkehøgskolene i Norge. Som elev vil du automatisk få et redusert klimaavtrykk det året du går her, sammenlignet med å bo hjemme.

 

Studietur

Inholdet i denne turen bestemmer vi sammen. Målet er å reise kollektivt og miljøvennlig.

Aktuelle destinasjoner kan være storbyer som Berlin, Roma, Paris eller Madrid.

 

Aktiviteter på turen kan være følgende:

  • Besøke et kullkraftverk eller tur til Tsjernobyl
  • Møte med aktivister som kjemper for klimasaken
  • Delta i store demonstrasjoner ved f.eks et G7 møte eller Klimakonvensjonen 2020 i Glasgow
  • Møte med institusjoner, firmaer eller personer som jobber med forskning og utvikling av klimavennlige løsninger

 

Utstyr og fasiliteter

Utstyrspakke med linjeklær og ryggsekk er inkludert. Studieturer i Europa ettersom vi ser hva året bringer av klima-markeringer og møter angående klima, fellesturer gjennom skolen, to i Norge og en i utlandet, for neste år Riga i Latvia – er inkludert. Forbruksmateriell, verkstedmateriell, komponenter og sensorer til prosjekter innenfor bærekraft, materiell og beskyttelsesklær for arbeide med linjens bikuber, bruk av linjens verksted og utstyr – er inkludert. Alle valgfag er inkludert.

 

Lærer

Håvard Ness

Håvard kommer fra Skogn og har tidligere vært lærer på Rødde folkehøgskole. Han er birøkter, glad i å lage ting selv, miljøengasjert og kjører selvsagt el-bil. 

Han har en bachelor fra Queen Margaret University i Skottland i Communication studies og en Master fra Bournemouth University i 3d animasjon og post-produksjon for film. Han har jobbet 5 år i kommunikasjonsbransjen i Norge og 5 år med post-produksjon i London.

 

 

 

Bildegalleri

Copyright © 2020 Skogn FHS - Personvern og cookies - Sideutvikling: Snopp Designbyrå