Makerspace Natur California


E-post: kontor@skognfhs.no | Instagram: skognfhsmakerspace 
| Facebook: Skogn FHS Makerspace

 

Introduksjon

Lyst til å lage noe? Vil du vite mer om naturen og hvordan vi best kan ta vare på den? Her lager vi smarte løsninger for å gjøre ting litt enklere. Slik lærer vi også mye om hvordan alt henger sammen.

Dette er ei linje som handler om natur og ressursbruk. Vi lager alt fra en egen plastoppsamler i sjøen til temperaturmåler i bikuben.

Klasserommet er et makerspace utstyrt med de hjelpemidlene du trenger for å få realisert din idé.

Vi skal hjelpe oss selv og naturen rundt oss med løsninger som gjør livene våre enklere og mer miljøvennlige. Du vil utvide din egen verktøykasse. Du vil bli mer selvforsynt og bevisst på hva du egentlig trenger å kjøpe og hva du enkelt kan lage.

Fremtiden trenger et teknologisk løft og smarte løsninger for at vi skal klare å ta vare på den naturen vi har i dag. Vi stimulerer til nytenkning og legger til rette for at du har både kunnskapen og utstyret som trengs for å hjelpe til. Her får du muligheten til å ta din idé fra tegnebordet og til et ferdig produkt!

Vi blir kjent med den kanskje aller beste målestokken på naturens velferd; bikuben. Vi skal være birøktere. Vi skal røkte en kube og bli i stand til å ta oss av et bifolk gjennom en hel sesong. Samtidig blir vi mer bevisst økosystemet og hvilke prosesser som påvirker det. Og selvfølgelig smaker vi på honningen!

Faglig innhold

Praktisk innhold

3D modellering og design
3D printing
Trebearbeiding, cnc-fresing og laserkutting
Arduino og programmering
Birøkt
Honningbehandling
Øl- og mjødbrygging
Produktutvikling

Teoretisk innhold

Produktutvikling
3D modellering og design
Cnc og laser kutter – G-codes/tool paths
Koding for Arduino
Nybegynnerkurs i birøkt

Utstyr og fasiliteter

Makerspace med diverse håndverktøy
Cnc-fres
Laserkutter
Bordsag
Kappsag
Båndsag
Søylebormaskin

Mål

Innhold kommer

Studieturer

Studietur til California

Dette blir helt klart et av årets høydepunkter. Vi skal se hva California har å by på av strand, natur, by, folk og kunnskap! Her besøker vi flere Makerspace og fyller opp med idéer og inspirasjon. Vi blir også med på verdens største migrasjon av bier til pollineringen av mandeltrærne i California. En unik opplevelse.

Lyngtrekk på Hitra og besøk på Mausund Feltstasjon

Vi drar til Margrethes Minde på Hitra og blir med på avslutningen av bienes trekk på røsslyng. Her blir det mulighet for å smake på honning rett fra kuben og prøve seg på birøkt.

Turen går videre til Mausund Feltstasjon i skjærgården utenfor Frøya. Her jobber de blant annet med utprøving av metoder for avdekking av mikroplast og opprydding av plast og annet marint avfall. Du kan lese mer om hva de holder på med her: http://www.eider.no/

Lærere

Innhold kommer

 

Kontaktinfo

Innhold kommer

 

 

Bildegalleri

Copyright © 2019 Skogn FHS - Personvern og cookies - Sideutvikling: Snopp Designbyrå