VoiceSing – vokal crossover (ny 2020-2021)


Introduksjon

Bruk et år på sang. Her får du synge alene, i grupper og kor. Du får opplæring i generell stemmebruk og vokalstiler i ulike sjangre, samtidig som du blir oppfordret til å finne din egen sangstil.

Er du glad i å synge? Vil du bli bedre kjent med sangstemmen din, og lære å bruke den på ulike måter? Har du lyst til å utvikle deg både vokalt og sosialt i et variert skolemiljø?

På «VoiceSing – Vokal Crossover» får du synge mye og variert i løpet av året. Gjennom øvinger og opptredener får du synge på mange måter og i ulike settinger, og linjelærer, innleide sangpedagoger og profesjonelle sangere vil gi deg opplæring i allsidig stemmebruk og ulike vokalstiler i løpet av året.

Året vil bli delt inn i perioder der vi, innenfor hver periode, har fokus på vokalstiler i ulike musikksjangre. Sjangrene kan variere noe, etter hvilke gjesteforelesere som er tilgjengelig, og eventuelle ønsker fra elevene på linja, men sjangre med en eller flere tydelige vokalstiler vil bli prioritert. Sjangre som soul, jazz, blues, pop/rock, musikal/klassisk, folkemusikk/country vil være aktuelle, og hovedvekten vil ligge på rytmiske stilarter. Gjennom periodene vil du også få mulighet til øve og opptre med ulike typer besetninger, som band, storband og kor, og jobbe med innspilling av musikk i studio. I løpet av hver periode vil du også bli utfordret til å være kreativ, i arbeid med omarrangering av låter. Her vil det være stort fokus på personlig uttrykk og formidling.

I tillegg til utvikling av egen sangstemme, sangglede og mestring gjennom sang, har det sosiale stort fokus på linja, og på skolen generelt. Ulike tilstelninger og arrangementer på skolen er en viktig del av folkehøgskoleåret, og tilbudet av aktiviteter er stort, både innenfor linja og på skolen generelt. Elevkvelder, sosiale «happenings» og små og store utflukter utgjør en stor del av skolehverdagen, og du får mange muligheter til å utfolde deg også utenom det faglige. Linjeturen til New York blir et av høydepunktene i et år som vil gi deg mange musikalske og sosiale erfaringer og opplevelser.

Linja passer for:

Deg som liker å synge! Ingen opptaksprøve eller spesielle forkunnskaper kreves, men du bør være motivert for å videreutvikle stemmen din og være åpen for ulike innfallsvinkler til det å synge.

Dette får du:

En utstyrspakke med personlig utstyr for vokalfaget, alt forbruksmateriell, alt studiomateriell, og all studioleie og gratis bruk av alt skolens utstyr.
3 ukers studietur til USA, fellesturer gjennom skolen, to i Norge og en i utlandet, for neste år Riga i Latvia – er inkludert. Alle valgfag er inkludert.

• undervisning i generell stemmebruk og ulike vokalstiler
• grunnleggende sjangerkunnskap/musikkhistorie
• grunnleggende musikkteori
• vokalarrangering (to-stemt, flerstemt og kor)
• besifringsspill (piano/gitar)
• trening i ensembleledelse (band, vokalgrupper og kor)
• innspilling av musikk i studio
• opptredener/konserter på og utenfor skolen
• linjetur til New York med varierte musikalske og sosiale opplevelser

Hva vi forventer av deg:

• at du er motivert
• villig til å lære nye ting
• delta positivt både faglig og sosialt

Læreren

Per Christian Rolin er 38 år gammel og har utdanning i musikk fra Lærerhøgskolen i Vestfold, Universitet i Oslo, og Norges Musikkhøgskole. Han har lang erfaring som musiker, instruktør og dirigent og har jobbet med sang og musikk i grunnskolen, kulturskolen og her på SkoFo.  For tiden dirigerer han Levanger Kammerkor, og tar frilansoppdrag som pianist og instruktør.

 

Bildegalleri

Copyright © 2020 Skogn FHS - Personvern og cookies - Sideutvikling: Snopp Designbyrå