Publisert: 22. mar 2018
Kategori:

Gått ned hele 20 kg siden skolestart med kickboxing, variert trening og sunn mat.

Det nærmer seg studietur til Thailand og slutten på nok et folkehøgskoleår. Årets elevkull har vist stor fremgang siden skolestart og det har i år vært flere som var nybegynnere i høst som har vist hva man kan oppnå med trening og innsats på et folkehøgskoleår. Dette gjelder alt fra forbedring på tekniske elementer i kickboxing til bevegelighet og til vekttap.

Kickboxing & Fitness linja passer både for de med kampsportbakgrunn fra før og for nybegynnere, det viktigste er at man er glad i trening for det er det mye av.

Gått ned hele 20 kg siden skolestart.

Karl Anton Ellingsen begynte i høst på Kickboxing & Fitness linja og hadde aldri prøvd kickboxing før han kom til Skogn folkehøgskole. Han merket allerede tidlig at kiloene begynte å forsvinne og ble motivert til å gjøre endringer på sitt kosthold med tanke på å kutte ned på brus og godterier. Han har stått på i timene og trent jevnt hele skoleåret og har til nå gått ned hele 20 kg med små endringer på kostholdet kombinert med trening. Det blir spennende å følge med på hva vekten sier siste skoledag.

 

Tok opp kickboxingen og satset seriøst.

Store forskjeller siden i høst

Artur Solstad begynte i høst som elev med det formålet at han ønsket å ta opp kickboxing igjen, siden han hadde bakgrunn fra tidligere men for en del år siden. Han hadde et personlig mål om å satse seriøst dette året og konkurrere.

Han gikk gullmerkekamp i full kontakt i høst og var da 84 kg, og har konkurrert på nasjonale stevner gjennom skoleåret og har også tatt nasjonalt gull. Gjennom riktig trening og fokus på et sunt kosthold har han også rast ned i vekt. Han deltok på norgesmesterskapet i kickboxing april og gikk da i vektklassen -69 kg og veide inn til 66 kg på innveiing, noe som tilsier en vektreduksjon på hele 18 kg siden i høst.

Linjelærer Vidar Moe påpeker at kickboxing & Fitness linja absolutt ikke er en kroppsbygger linje, men at man gjennom kickboxing og variert trening i kombinasjon med et sunt kosthold vil kunne oppnå resultater på et skoleår. Skogn folkehøgskole har et godt rykte for vårt kjøkken, og vi satser på kortreist og sunn mat sier han. Vi har blant annet kuttet ut brød til frokost og tilbyr havregrøt, en rekke frøblandinger, frokostblanding, havregryn, yoghurt, cottage cheese, hjemmelaget knekkebrød og frukt, noe elevene er veldig fornøyd med.

To av elevene som begynte som nybegynnere

Flertallet av årets elevkull var nybegynnere i høst, men det er en rekke eksempler på hvor langt de har kommet på dette tidspunkt. Dennis Haarberg og Aurora Paulsen er et annet eksempel på at man trenger ikke å være en dyktig kickboxer for å kunne gå på Kickboxing & Fitness linja. Begge var nybegynnere i høst og har hatt stor fremgang både innen bevegelighet og kickboxing. Kickboxing & Fitness linja reiser etter påske på studietur til Thailand hvor de også skal på treningsleir i verdens største kampsport camp, nemlig verdenskjente Tiger Muay Thai. Følg oss gjerne på instagram: skofokickboxing, hvor vi kommer til å legge ut både bilder og videoer underveis på studieturen i Thailand.

For å søke om studieplass, gå inn på folkehogskole.no

 

 

 

 

Copyright © 2021 Skogn FHS - Personvern og cookies - Sideutvikling: Snopp Designbyrå