Publisert: 3. mar 2019
Kategori:

GULL I VERDENS STØRSTE KICKBOXING STEVNE

Fjorårets 2.årselev på Kickboxing & Fitness linja Amalie Anker Johansson var i helga i Dublin og deltok på Irish Open som er verdens største internasjonale kickboxing mesterskap, med over hele 4000 fightere fra hele verden påmeldt. Hun gikk i tungvektsklassen i full kontakt og feide over all motstand i ringen, og vant alle sine kamper overlegent. Lørdag slo hun irske Littel Tammy i semifinalen og søndag gikk hun finale og vant overlegent 3-0 på dommeravgjørelse. Amalie hadde selveste landslagstrenere i kickboxing Daimi Akin og Christian Galvez  som trenere i hjørnet sitt i helgen, så hun fikk god coaching.  Neste helg skal hun igjen i ringen i Oslo på Norges Cup, og her skal også noen av årets elever fra Kickboxing & Fitness linja delta.

Imponerende utvikling på kort tid

Amalie begynte på Skogn folkehøgskole for 2 år siden og hadde da kun trent litt boksing i forkant men var nybegynner i kickboxing. Hun viste tidlig stor fremgang på kickboxingen og var motivert og lærevillig i timene. Hun fikk første året prøve seg på et stevne og viste allerede da at hun hadde det som skulle til for å konkurrere, og kunne henge sin første nasjonale medalje rundt halsen. Etter endt skoleår ble hun en av de som ble valgt til 2.årselever, og fikk dermed et skoleår til på Skogn folkehøgskole og nå var fokuset virkelig å satse seriøst. Dette skoleåret tok hun både nasjonalt gull, høsten etter sommerferien slo hun til med gull i skandinavisk mesterskap. Nylig deltok hun også i på verdens største turnering for kvinnelige boksere i Borås i Sverige, og her ble det nok en gullmedalje.

Linjelærer på Kickboxing & Fitness linja Vidar Moe, er mektig imponert over sin tidligere elev. Amalie er et perfekt eksempel på at man kan nå langt på kort tid bare man er motivert, fokusert, målbevisst og gir alt på trening. Jeg så tidlig at denne jenta hadde potensiale til å bli en dyktig fighter i kickboxing, og det har vært utrulig morsomt å få trent henne og coache henne på stevner mens hun var elev. Denne jenta er en maskin og jeg tror det kun er snakk om tid før hun kan bli tatt opp på landslaget i kickboxing sier Vidar.

Amalie trener nå i Arendal Bokseklubb og vi ønsker både henne og klubben all lykke til videre i sesongen.

Her er litt bilder fra helgen samt litt mens hun var elev på Skogn folkehøgskole.

De som ønsker å følge vår skolehverdag kan følge oss på Instagram: skofokickboxing.

Opptaket til neste skoleår på Kickboxing & Fitness linja er i full gang, og det er fortsatt ledige studieplasser.

 

 

 

Copyright © 2021 Skogn FHS - Personvern og cookies - Sideutvikling: Snopp Designbyrå