Publisert: 13. aug 2020
Kategori:

INFOBREV AUGUST 2020

Informasjon til kommende elever 2020/2021. Det nærmer seg raskt et nytt skoleår, og vi ønsker deg hjertelig velkommen til Skogn folkehøgskole med dette infobrevet.

Nå er det 10 dager til skolestart og vi gleder oss stort til å møte dere alle. Vi vet det blir et spesielt år med de tiltak som Covid-19 situasjonen tvinger oss til. Skolen jobber nå med en konkret smittevernplan som omhandler all drift på skolen. Denne planen skal behandles av lokal helsemyndighet før den godkjennes og settes ut i live. Til dette arbeidet har vi fått bistand av folkehøgskolerådet, skolerådet, kommuneoverlege i Levanger og FHI sin veileder for internatskoler. Denne planen skal bli gjort tilgjengelig for alle elever og ansatte.

 

Til oppstarten er det noen ting vi ønsker å fokusere på:

  1. Du er velkommen til skolen fra kl 10:00 på åpningsdagen 22.august. Åpningen av skoleåret blir kl. 15:00 i skolens auditorium med ansatte og elever.
  2. Det blir en åpning av skoleåret uten foresatte eller følge med inn på skolen. Ditt reisefølge må levere deg på skoleplassen/parkeringsplassen. De vil få mulighet til å følge arrangementet på facebooksida til skolen.
  3. Din avdeling blir din definerte kohort og du deler rom med en fra denne kohorten.
  4. I forkant av skolestarten appellerer vi til at du som kommende elev innfører en mild karantene for egen del og holder deg relativt sosialt i ro i uken før skolestart. Det betyr at du ikke bør oppsøke større forsamlinger av personer og respektere hygiene og avstand. På denne måten minker faren for at du tar med deg smitte inn på skolen.
  5. Dersom du har symptomer på luftveissykdom eller har påvist smitte før skolestart, kan du ikke komme til skolen på åpningsdagen. Du må da avtale med skolens ledelse når du kan komme til skolen.
  6. Vi ønsker at alle begrenser reisevirksomheten den første tiden på skolen, slik som hjemreiser og besøk hos andre utenfor skolen.
  7. Ved adkomst vil vi ha en del ekstra bestemmelser de første 10 dagene, etter dette vil det bli lettelser hvis situasjonen tillater det.
  8. Det vil bli sterkt begrenset adgang til å ta imot besøk ved skolen inntil annen beskjed blir gitt.

Vi gleder oss til å få deg som elev og håper og tror vi skal få et helt fantastisk skoleår!

Skolen har siden 12. mars holdt stengt i tråd med retningslinjer fra kunnskapsdepartementet. Selv om skolen har vært fysisk stengt har vi opprettholdt vårt undervisningstilbud så langt det er mulig digitalt. Skoleåret ble fullført digitalt 9. mai 2020.

 

SKOLEÅRET 2020-2021

Alle våre utenlandsturer som var tenkt gjennomført høsten 2020, utsettes til våren. Det er mange faktorer som spiller inn på våre avgjørelser knyttet til reiser utenlands, blant annet smittesituasjonen i de landene vi skal reise til og de til gjeldende reiseråd gitt av norske myndigheter. Vi kommer ikke til å reise utenlands før vi får klarsignal fra UDI/myndighetene om at det er trygt å reise. Eventuelle endringer på reisemål, tidspunkt og innhold vil vi være raske med å formidle til deg som elev. Vi følger med på utviklingen og rådene som kommer fra myndighetene. Skolestart er fortsatt et stykke unna og det er flere ting som kan endre seg. Uansett så skal vi tilpasse oss slik alle skal ha det trygt på skolen!

Vi legger ut mer informasjon fortløpende, men følg spesielt godt med i disse to ukene før skolestart.

Hvis du lurer på noe, kontakt oss på kontor@skognfhs.no
Ved spesielle ting kontakt rektor på  rektor@skognfhs.no eller på tlf 91114681

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Studieturer: Opprinnelige eller alternative studieturer blir gjennomført så snart myndighetene åpner for dette. I tilfelle alternativ studietur vil dette bli avgjort av klassen i samråd med lærer. For fellesturer av skolerådet (alle tillitsvalgte fra klassen, og noen ansatte), her har elvene flertall.

Hvis det ikke blir studietur vil dere få pengene for turen tilbake, minus kostnadene for det alternative opplegget.

Hvis jeg blir syk? Du vil bli isolert, testet og behandlet av lokalt helsevesen.

Høstferie? Det blir avholdt høstferie som normalt, hvis ikke smittesituasjonen forandrer seg dramatisk.

OPPSTART AV SKOLEÅRET Som du sikkert har sett på skoleruta er første skoledag lørdag 22. august. Skolen åpner dørene kl 10:00. Tiden fram til felles velkomst kl 15:00 kan du bruke til å finne rommet ditt, bli litt kjent med romkameraten din og andre elever, komme i orden og se deg rundt på skolen og skoleområdet.

ANKOMST MED BIL Ta av fra E6 på skilt Skogn, og følg deretter skilt der det står Folkehøgskole. Det er rikelig med parkeringsplasser rundt skolen.

HENTING PÅ TOGSTASJONEN Du har sikkert en god del bagasje, og selv om det er kort vei mellom stasjon og skole, kan det være tungt å bære. Derfor vil skolens minibusser gå i skytteltrafikk mellom Skogn stasjon og skolen fra kl 09:00 til 15:00. Hvis du kommer seinere enn det, vil vi gjerne ha beskjed slik at vi kan hente deg. Da kan du ringe 99733720.

ROM OG NØKLER Du får utdelt romnummer og nøkkel på kontoret når du kommer. Du må betale nøkkelpant kr 1200,- med kort og så viser en ansatt eller stipendiat deg til rommet ditt. Nøkkelpanten får du tilbake på konto når du leverer nøkkelen ved slutten av skoleåret 🙂

BETALINGSPLAN Oversikt over innbetalinger finner du i infobrevet vi har sendt deg på epost. Det blir ikke utbetalt lån/stipend fra Lånekassen før registrert oppmøte (slik er Lånekassens regler). Noen har sommerjobb eller annen mulighet til å betale, men for andre kan det være vanskelig å få betalt alt til riktig tid. Derfor er forfall på augustfaktura 31. august, for da har du rukket å få stipend. Det er viktig å være ajour med innbetalingene for å unngå å bli hengende etter. Hvis du ikke har søkt stipend/lån ennå, er det på tide! Gå inn på nettsidene til www.lanekassen.no og søk fullt lån og stipend.

ÅRETS KULL I skrivende stund har vi 88 elever, men tar opp nye elever helt fram til skolestart. Det er en fin fordeling mellom jenter og gutter. Vi har seks andreårselever som dere vil møte på ulike arenaer sammen med våre øvrige ansatte. I år er det totalt 7 linjer.

FACEBOOKGRUPPE
Det er lurt å bli medlem av gruppa vår, her blir det lagt ut nyttig informasjon som det er greit å få med seg. Gruppa heter Skofo 20-21, den er lukket og du må selv be om å bli medlem: https://www.facebook.com/groups/Skofo2021/

Du kan også ta kontakt med stipendiatene hvis du lurer på noe, kontaktinfo finner du her: https://www.skognfhs.no/arets-stipendiater-20-21/ De er kjempegreie, de har vært gjennom oppstarten og skoleåret en gang før, de vet hva dere kan være usikre på og de gleder seg til å bli kjent med dere!

BLI-KJENT-TUREN Etter et par uker på skolen drar alle elever og ansatte på en 4-dagers fjelltur, til ulike destinasjoner ut fra erfaring, lyst og ambisjoner. Vi legger altså opp til turer av ulik vanskelighetsgrad, så alle skal finne noe som passer for seg. I år går turen til grenseområdene Blåfjella/Skjækerfjella i Snåsa kommune og til mer lokale steder i nærområdet. I løpet av den første skoleuka får du velge tur, og da starter forberedelsene med blant annet å lære å sette opp telt.

HUSKELISTE I SISTE LITEN Her er det du må huske på å ta med hjemmefra:
* Pass
* Bevis på reiseforsikring (sjekk om foreldrenes forsikring omfatter deg, da kan du bruke den)
* Sekk og turklær og sovepose/liggeunderlag
*  Sengetøy (kan leies for kr 400,- for hele året)
* Håndklær
* Bankkort og bankID må være i orden
* Husk å endre postadressen din på posten.no til skolens adresse: Lysaker 15, 7620 Skogn

Velkommen! Vi gleder oss stort til å treffe deg!

Skogn, onsdag 12. august 2020
Lars Waade, rektor

 

 

 

Copyright © 2021 Skogn FHS - Personvern og cookies - Sideutvikling: Snopp Designbyrå