fbpx

Nå tar hun kampsporten med seg til Thailand.

SKOGN: Hun bor på «Himlingen», den minste avdelingen på Skogn folkehøgskole (Skofo) i Trøndelag. Her deler hun latter og en hverdag full av opplevelser med seks roomies. 

Her går Mathilde Liljebakk (19) fra Narvik på kickboxing-linja. For etter et langt grunnskoleløp, som munnet ut i studiespesialiserende på videregående, var hun skolelei.

– Jeg vil gå på politihøgskolen, men det er høyt snitt der nå. Her på Skofo slår jeg to fluer i en smekk, for i tillegg til at jeg får meg en pause, får jeg to studiepoeng og to alderspoeng fra dette året, smiler hun.

Mathilde går i den sedvanlige på folkehøgskole-uniformen – sportssandaler, kosebukse og en romslig genser. Her er det nemlig trivsel og ikke utseendet, som betyr noe.

Om noen dager er Mathilde og de rundt hundre elevene på skolen klare for juleferien, og hun innrømmer at det er trist å tenke på at hun nå bare har halvparten av året igjen.

Et av de største høydepunktene på linja lokker imidlertid på den andre siden av nyttår.

– Da skal vi til Thailand og trene på verdensberømte Tiger Muay Thai kampsportsenter i tre uker, sier hun med et stort smil.

LES MER…