Skogn folkehøgskole er en frilynt skole åpen for alle livssyn. Målet vårt er å gi våre elever mulighet for selvutvikling gjennom det sosiale og opplevelser sammen med andre. Denne kombinasjonen av det sosiale sammen med opplevelser som utfordrer deg som individ, er det vi kaller magiske opplevelser

Vi er empatiske, vi hører på deg og vi tror på deg – men vi er også i stand til å gi deg et rævspark hvis du trenger det. Vi kaller det EMR – EmpatiMedRævspark. Du må gjerne gi oss EMR også, ved behov!

Et år på Skogn folkehøgskole vil gi deg vekst og utvikling i form av kunnskap, trivsel, selvutvikling, fellesskap, vennskap, omsorg, utfordringer, konfliktløsning, toleranse, lek og moro.

 

Generell informasjon

Skolen vår ligger midt blant vakre gårder i Levanger kommune i Nord-Trøndelag. I snart 120 år har vi satt vårt preg på bygda Skogn. Her finnes både fjell og fjord, og lurer du på hva et kulturlandskap er, bare se ut vinduet. Jorder og enger grenser til skog og sjø på alle kanter. Hos oss er det internatkapasitet til 115 elever.

Vi på Skogn folkehøgskole bryr oss ikke så mye om du er en hipster, rocker, punker, soss, byfis eller bondeknøl. En grunnleggende ting i Trønderriket er at vi alle er mennesker, med omtrent de samme utfordringene og mulighetene. Vi har alle en spesiell erfaring fra vårt liv som gjør hver enkelt av oss interessant som menneske.

Vi gleder oss veldig til å bli kjent med deg!
Hos oss får du venner og minner for livet!

Skolen forbeholder seg retten til å sette sammen klassene for best mulig kjønnsfordeling. Skolen har også et begrenset antall plasser tilgjengelig for søkere med spesielle behov. Det er viktig at du i søkerprosessen forteller oss om problematikk du antar skolen bør ta hensyn til gjennom skoleåret. Hvis du som søker holder tilbake viktige personalopplysninger, kan dette medføre at du mister din skoleplass. Vi arbeider med mye ulik problematikk, men vi ønsker å få anledning til å forberede oss.

 

Alt inkludert

På Skogn folkehøgskole opererer vi med Alt inkludert, da vi ikke liker konseptet med «tilvalg». Vi ønsker at dere som elever skal ha de samme turene og de samme mulighetene. Det vil si at når du begynner på en linje så er «alle» de normale utgiftene dekket. Du deltar på linjas studietur og på skolens fellestur – UTEN at dette kommer som en ekstra kostnad.  Maten din på skolens turer er selvfølgelig inkludert hos oss, samt togbilletter, trikkebilletter, bussbilletter samt konserter med mer.

Det er heller ikke til å underslå at enkelte valgfag koster mer enn andre, men med en Alt inkludert-garanti får du ikke en ekstraregning på dette, det er inkludert. Båtførerkurs og Jegerprøvekurs er gratis  og en del av skoletilbudet.

Hos oss er det gratis vaskemiddel og bruk av vaskemaskin. Vi smører ikke matpakke, men har fire fullverdige måltider pr dag med mat som er laget av kjøkkenpersonalet. Maten er svært kortreist, vi følger rådene fra statens ernæringsråd. Hos oss er det tilgang på te/kaffe/frukt/rotfrukter hele dagen for den som trenger litt mellommat. Er du veganer, vegetarianer eller har en matallergi – så snakkes vi. Det kan komme en avtalt ekstra kostnad på dette.

Vil du bo på enerom, eller ha rom med bad koster dette litt ekstra. Men dette er et valg du tar selv.

Eksamen for båtførerprøven, og eksamen for jegerprøven er ikke i skolens regi, så denne avgiften må du betale selv hvis du ønsker å ta prøven, men kurset og de obligatoriske kravene for å ta prøvene er inkludert.

Enkelte linjer krever mye utstyr, og vi synes det er riktig at dette inngår som en del av linjekostnadene.

Vaksiner er ikke inkludert, da dette er personlige valg.

Alt nødvendig spesialutstyr er derfor medregnet i linjekostnaden, slik at du vet hva dette faktisk koster deg totalt. Vi har også gode innkjøpsavtaler slik at det blir billigere for deg totalt sett, samt at det er en klar fordel at alle stiller med det samme utstyret. Folkehøgskolen handler mye om fellesskap, og dette må vi vise både i ord og handling.

 

Utstyr på linjene:


LIVSLINJA
Alt materiell i forbindelse med maling, tekstil, brattkort, våtkort – ikke personlig bekledning. Alle valgfag er inkludert. Utstyrspakke med det forbruksmateriellet man trenger i forbindelse med maling, redesign, tekstiler, linjeklær – yogamatter og spesialutstyr er til gratis utlån. Ca 3 ukers studietur til Thailand, fellesturer gjennom skolen, to i Norge og en i utlandet, for neste år Riga i Latvia – er inkludert.

FOTO DIN STIL
Alle utskrifter, rammer til prosjekt på skolen, alt mørkeromsarbeid og de væsker man trenger til dette, studioutstyr, Adobe redigeringsprogram personlig lisens er inkludert. Ca 3 ukers studietur til USA, fellesturer gjennom skolen, to i Norge og en i utlandet, for neste år Riga i Latvia – er inkludert. Utskrifter og rammer til personlig bruk er ikke inkludert. Alle valgfag er inkludert.

FISKE OG FRILUFSTLIV
Utstyrspakke med det utstyret du trenger for skolens fag – her får du topp kvalitets stenger/sneller, det ultratunge utstyret for fiske av hai mm låner du gratis av skolen, ca 3 ukers studietur til Florida/Bahamas, fellesturer gjennom skolen, to i Norge og en i utlandet, for neste år Riga i Latvia – er inkludert. Alle valgfag er inkludert. Forbruksmateriell for fiske utenom skolens fagplan er ikke inkludert, men du får selvfølgelig låne båter/fiskekajakker/redningsutstyr og stenger av oss – gratis.

BUE – JAKT OG FISKE
Utstyrspakke, med Jaktbuepakke, goretexjakke, treningsammunisjon for hagle, all jakt som er på linjetilbudet er inkludert, med lisenser og leie av terreng. Lån av hagle samt utstyr for haifiske er inkludert. Ca 3 ukers studietur til USA med buejakt samt fellesturer gjennom skolen, to i Norge og en i utlandet, for neste år Riga i Latvia – er inkludert. Jaktammunisjon og jaktspisser er ikke inkludert, da dette må være et personlig valg. Alle valgfag er inkludert.

USA FILM OG FRILUFTSLIV
Alt undervisningsmateriell, utstyr til kreative uttrykk, halloween, film og programvare, linjeklær, ca 3 ukers studietur til USA, fellesturer gjennom skolen, to i Norge og en i utlandet, for neste år Riga i Latvia – er inkludert. Alle valgfag er inkludert.

HÅNDBALL
Utstyrspakke og forbruksmateriell, tape, isposer, klister, linjeklær, ca 3 ukers studietur til Brasil, fellesturer gjennom skolen, to i Norge og en i utlandet, for neste år Riga i Latvia – er inkludert. Alle valgfag er inkludert. Treningsavgift for lag utenom Skogn folkehøgskoles eget lag, samt overganger og lisens er ikke inkludert.

KICKBOXING OG FITNESS
Utstyrspakke med fullt kamputstyr (fotbeskytter, leggbeskytter, susp, bandasjer, boksehansker, hjelm, tannbeskytter, kickboxingbukse, linjeklær, ca 3 ukers studietur til Thailand, fellesturer gjennom skolen, to i Norge og en i utlandet, for neste år Riga i Latvia – er inkludert. Alle valgfag er inkludert.

De ansatte

På Skogn folkehøgskole finner du sprelske lærere og ansatte som har tid til lytting og undring.

 

 

 

Lars Waade, rektor

Epost: rektor@skognfhs.no
Telefon: 74085721

Jørn Kristian Berg, inspektør
Epost: inspektor@skognfhs.no
Telefon: 74085722

Ragnhild Løvli, kontorleder
Epost: kontor@skognfhs.no
Telefon (sentralbord): 74085720

Marit Nordholmen, lærer Livslinja – kropp, helse, livsstil
Epost: marit.nordholmen@skognfhs.no

Vidar Moe, lærer Kickboxing og fitness
Epost: vidar.moe@skognfhs.no

Åge Morten Veimo, lærer Jakt og fiske
Epost: aagemorten.veimo@skognfhs.no

John Olav Oldren, lærer Fiske og friluftsliv
Epost: johnolav.oldren@skognfhs.no

Dan Skjæveland, lærer Foto din stil
Epost: foto@skognfhs.no

Hector Hernandez Rosas, lærer Foto din stil
Epost: foto@skognfhs.no

Gene Edgerton, lærer USA film og friluftsliv
Epost: gene.edgerton@skognfhs.no

Hege Hov Lomsdal, lærer Håndball
Epost: hege.eggen.hov@skognfhs.no

Jørgen Botero Mardal, lærer friluftsliv
Epost: joergen.botero.mardal@skognfhs.no

Arnhild Berg, kjøkken- og internatleder
Epost: internat@skognfhs.no
Telefon: 74085737

Randi Sandnes Bjørås, kokk
Epost: randi.bjoeraas@skognfhs.no

Grethe Kvam Aatlo, kokk
Epost: grethe.kvam.aatlo@skognfhs.no

Hanne Kristiansen, kjøkkenassistent
Epost: hanne.kristiansen@skognfhs.no

Haili Liang, kjøkkenassistent
Epost: haili.liang@skognfhs.no

Stig Olav Sletvold, vikar kokk

Ole Gunnar Nordahl, driftsleder
Epost: vaktmester@skognfhs.no
Telefon: 97001200

Roar Rønning, vaktmesterassistent

Tone Kristin Viktil, renholder
Epost: tone.viktil@skognfhs.no

Marcus Edvardsen, IT-ansvarlig
Epost: system@skognfhs.no
Telefon (mobil): 97131806

 

 

Maten vår

Skolen vår har en trivelig matsal og peisestue i tilknytning til det åpne kjøkkenet. Her serveres alle måltider.

Kaffe, te, frukt og råkost er tilgjengelig i matsalen fra kl 08:00 til 23:00.

Kjøkkenpersonalet disker opp lekre måltider med god mat:

 • Frokost, en god og næringsrik start på dagen. Havregrøt, knekkebrød, yoghurt, frokostblandinger, frukt og råkost.
 • Lunsj, vår spesialitet. En rikholdig lunsjbuffét med hjemmelagde brød og rundstykker, godt utvalg av pålegg og ganske ofte spennende og velsmakende varmretter. Frukt og råkost.
 • Middag, en hovedrett. Alt fra tradisjonsrike middager som kjøttkaker til spennende pizzaer, tacobuffet, fiskebuffet eller salatbar. Innherredssodd og kløbb og dopp får du også smake på.
 • Kveldsmat, brødmåltid, frukt og råkost.

 

Internatene

På skolen vår deler du rom med en annen elev. Rommene er utstyrt med vask, skap, skrivepult og seng. Elevene våre bor på avdelinger og deler toalett og bad med de andre på avdelingen. Det er flere dusjer på hver avdeling, og de kan låses. I tillegg er det en fellesstue og et lite kjøkken på avdelinga.

På rommet ditt kan du henge opp bilder på veggene, ta med egne ting og gjøre rommet akkurat så personlig og koselig som du har lyst til.

I det nye internatet har alle rom eget bad. Det vil koste kr 800,- ekstra hver måned. Der kan vi tilby 44 sengeplasser – 22 dobbeltrom.

Det er mulig å få enkeltrom ved spesielle behov, det koster kr 850,- ekstra pr måned.

Her er noen bilder av rommene, både fra nye og eldre internat:

 

Nærmiljøet

Skolen har et godt samarbeid med idrettslag og jaktlag i nærmiljøet, og leier idrettshall og svømmehall bare 3 minutters gåtur fra skolen. På Skogn er det togstasjon, to nærbutikker, blomsterbutikk, pizzarestaurant og en kafé. Coop-butikken har post i butikk. Kjøpesenteret Magneten ligger ca 8 km fra skolen, nær byen Levanger som kan tilby det meste. Trondheimsfjorden med både bade- og fiskemuligheter ligger bare et par km unna skolen.

Fellesansvar

Alle elever må ta del i renhold på internatet og være med på kjøkkenet en uke. Praktisk medansvar er en del av læreprosessen ved skolen.

Økonomisk ansvar

Slutter du før du er ferdig med skoleåret, må du betale for 6 uker etter avbrudd. Det samme gjelder om du trekker deg fra plassen etter 31. juli 2019.

Etter at du har takket ja til skoleplass, gjelder angrefristen på 10 dager, som beskrevet i Angrerettslovens kapittel 3. Angrerettsskjema blir sendt ut sammen med opptaksbrevet ditt, og fristen for angrerett går fra den dagen du aksepterer skoleplassen og sender oss svarskjema. Du vil ikke få refundert innmeldingspengene om du trekker deg etter angrefristen.

Skolens grunnregler

 1. Det er obligatorisk oppmøte og deltakelse i alle undervisningsopplegg og aktiviteter i skolens regi om ikke annen beskjed er gitt.
 2. Det er ikke tillatt å bruke eller oppbevare alkohol, eller være synlig beruset på skolens område.
 3. All bruk eller oppbevaring av narkotika er forbudt i hele skoleåret, også i skolens ferier og på fridager.
 4. Oppførsel eller handlinger skal ikke være til skade for skolens omdømme eller for skolemiljøet.
 5. Brudd på nattero, røyking i røykfrie soner, tyveri, voldelig/truende adferd, mobbing og sjikane eller andre brudd på allment aksepterte samfunnsnormer må regne med reaksjoner.

Disse reglene gjelder også under skolens utenlandsreiser. Her utarbeides det egne regler hvor elevene på forhånd kan uttale seg. Brudd på reglene under studieturer fører til sanksjoner på stedet, og kan behandles som brudd på reglementet ved hjemkomst.

Brudd på skolens reglement kan føre til utvisning og tap av skoleplass. Skoleråd kan legge føringer for konsekvenser ved ulike regelbrudd.

Aldersgrense

Aldersgrensen for våre helårskurs er 18 år.  Hvis du fyller 18 i løpet av høsten er det som regel greit. Gjennomsnittsalderen på helårskursene er 19 år. Vi har en litt flytende øvre aldersgrense, men ser helst at søkerne ikke er mer enn 26 år når de starter på et av skolens helårskurs.

Vitnemål

Skogn folkehøgskole er pensum- og eksamensfri. Vitnemålet viser hva som er undervist i og fraværsprosenten din. For å få vitnemål må fraværet være under 10 %. Fra 2009 ble det innført nye opptaksregler for høyere utdanning i Norge, og et år på folkehøgskole gir 2 tilleggspoeng ved ordinært opptak til høyere utdanning. (Forbehold om endringer i lover og forskrifter.)

Pakkeliste

Ting man må ha med seg:
• Dyne og pute
• Sengeklær: laken, dynetrekk og putetrekk
• Håndklær
(Du kan leie dyne, pute og sengetrekk av skolen for kr 400,-. Gi oss beskjed om dette før skolestart.)

Klær til all slags bruk:
• Inneklær
• Uteklær, ok med allværsjakke og bukse som tåler regn og vind
• En ullgenser er god å ha
• Undertøy
• Badetøy
• Treningstøy
• Utesko og innesko

Tips:
• Vintertøy kan være lurt å ta med til skolen etter høstferien
• Gammelt tøy til gjørmedagen og utkledningsklær til første elevkveld er også lurt
• Vekkeklokke er lurt å ha
• Ting for å gjøre rommet ditt hyggelig
• Du kan ta med egen pc

Håndball og Kickboxing og fitness:
• Godt med treningsklær for trening både inne og ute
• Ekstra håndklær

Jakt og fiske:
• Turklær som tåler regn og vind.
• Gode tur-/jaktstøvler som er vanntette.

 

Felles turer

 

Fellesturen 2016

Fra blikjent-turen i 2016

Bli-kjent-tur
Vi skal på en fjelltur helt i starten av skoleåret. Bli-kjent-turen har akkurat det formålet som navnet antyder. Dette er en tur med tradisjonelt norsk friluftsliv. Turen er på enten fire eller fem dager, alt etter evne og lyst. De letteste turene har mye vekt på det sosiale og her blir du busset til hyttedøren hvor du tilbringer natten i en seng. På de mer primitive turene går det i toppturer, sjøturer eller kanoturer. Den lengste turen er 9.1 mil lang, og normalt bruker vi både kano, kajakk og kanskje bruksbåter under denne uken. Turene går hovedsaklig til Blåfjella/Skjækerfjella, Børgefjell eller Forra nasjonalpark, med ulike hytter til disposisjon. Elevene får følgende pakkeliste:

I ryggsekken (min. 60 l):
• 2 par tynne sokker.
• 1 par tykke sokker
• Truser – etter behov.
• 1 longs / lang under og 2 T-skjorter / tynne ullskjorter eller 2 sett superundertøy/ullundertøy
• 1 ullgenser
• 1 genser
• Regnjakke / allværsjakke
• 1 lue, gjerne vind- og vanntett
• 1 par vanter / votter
• 1 skjerf / buff
• Fjellsko med et ekstra par ullsokker oppi
• 4 stk plastposer / handleposer
• Spisebestikk og tallerken
• Termos og turkopp
• Dorull pakket i plastpose
• Liggeunderlag
• Sovepose

På kroppen:
• Fjell- fritids- eller allværsbukse
• Undertøy, helst i ull
• Lett genser / jumper / treningsjakke
• Tynn longs
• Tynn ullskjorte
• Lette sko – joggesko etc
• 1 eske fyrstikker pakket i plastpose

Eventuelt:
• Liten lommelykt
• Turkniv / tollekniv

Felles tur til Baltikum

 

Opplev Baltikum er en tur som går av stabelen i november og som tar oss med på buss- og fergereise til Riga eller Tallin via Stockholm og ferge. Vel fremme blir det felles opplevelser som konserter og læring om østeuropeisk kultur. En av dagene er linjespesifikk, og vi opplever da alt fra Shotokan til tradisjonelt håndverk, elvefiske og trening på østeuropeisk vis. Vi busser rundt i Baltikum og får med oss overgangen fra kommunisme til kapitalisme, hvor landene meget raskt går fra gammeldagse østeuropeiske byer til moderne metropol. Tallin og Riga vokser raskere og moderniseres raskere enn noen andre byer i Europa – men her kan man fremdeles finne krysningen mellom øst og vest og kommunisme og kapitalisme. En herlig kontrast for alle dere som senere skal til USA, eller Asia.Turen er lagt opp slik at vi får med oss den store lysfestivalen, og Latvias nasjonaldag. Dette er noe annerledes enn 17 mai her hjemme.

 

Huskeliste før skolestart

 • Pass. Ta dette med til skolestart. Sørg for at du har gyldig pass og at det er gyldig minst et halvt år etter studieturen.
 • Reiseforsikring. Alle må ha dette på studieturen. Lurt å ha i forbindelse med reiser i fritiden, samt i ferier og hjemreisehelger. Har du med deg dyrt utstyr som instrumenter, gevær, kamera eller liknende, er det lurt å forsikre dette i tillegg.
 • Vaksiner. Du er selv ansvarlig for å skaffe vaksiner før studieturene til Brasil og Thailand.
 • Merk klær og utstyr før du kommer. Med felles vaske- og tørkerom, oppholdsrom og undervisningsrom kan ting fort bli «borte».

 

 

Linjetilbud og fag 2020-2021

Skogn folkehøgskole er en frilynt skole. Personlig utvikling er det vi setter høyest. Vi ønsker at du skal få prøve nye ting, ta utfordringer, bli trygg på deg selv og utvikle deg videre som menneske og medmenneske. Her kan du fordype deg i og bruke tida på det faget du brenner for.

Bue – jakt og fiske

Bue-, rifle- og haglejakt, noe fangst etter interesse. Nybegynnere og viderekomne jegere. Jegerprøve, IBEP buejegerprøve. Jakt på gås, skogsfugl, rådyr, rype, rev og ulike amerikanske dyr. Seljakt og langholdtskyting på Tarva, ørretfiske, dypvannsfiske og haifiske. Turer til Snåsafjella og Forra Naturreservat. Studietur til USA med buejakt i 3 uker.
Fagansvarlig: Åge Morten Veimo
jaktogfiske@skognfhs.no

Les mer om jaktlinja her

Fiske og friluftsliv

Høres det spennende ut med Big Game Fishing i Florida? Da er dette linja for deg! Her får du utviklet deg som fisker, jeger og friluftsmenneske. Vi garanterer et spennende år som vil gi deg minner for livet!
Fagansvarlig: John Olav Oldren
fiskeogfriluftsliv@skognfhs.no

Les mer om fiskelinja her

Foto din stil

 

Du får eksperimentere og har tilgang på en lærer som guider deg i den retning du velger å bevege deg mot. Bare du ser verden på din måte og det vil vi ivareta.

Studietur til San Francisco og New York.
Fagansvarlig: Dan Skjæveland
foto@skognfhs.no

Les mer om fotolinja her

Håndball

Egenutvikling. Samspill. Mye trening. Seriekamper. Oppleve topphåndball. Vilje og trøkk. Samhold og glede. Studietur til Brasil på cirka 3 uker.
Fagansvarlig: Hege Eggen Hov
handball@skognfhs.no

Les mer om håndballinja her

Kickboxing og fitness

For deg som vil lære kampsport. Hovedfokus på kickboxing, men også innslag av andre spennende kampsporter og treningsformer innen fitness. Variert trening med individuell oppfølging, teori i form av treningslære, sosialt miljø med motiverte instruktører. Studietur: 3 ukers treningsopphold i Thailand.
Fagansvarlig: Vidar Moe.
kickboxing@skognfhs.no

Les mer om kickboxinglinja her

Livslinja

På denne linja er det DU som menneske som står i fokus. Her handler det om å lære seg selv å kjenne og finne det potensiale som ligger i deg gjennom fysisk velvære, aktivitet og kreativ utfoldelse. Studieturen går til Thailand og varer i ca 3 uker.
Fagansvarlig: Marit Nordholmen
livslinja@skognfhs.no

Les mer om livslinja her

USA film og friluftsliv

Indianere. Utvandring. Film og litteratur. Møte med Amish-folket. Filmproduksjon. Friluftsturer i sjø og land, Norge og USA. Ca 3 ukers studietur i USA.
Fagansvarlig: Gene Edgerton
usa@skognfhs.no

Les mer om USA-linja her
 

Undervisning

Undervisningen hos oss er delt i tre:

 • Linjefag: i snitt 14 timer pr. uke.
 • Fellesfag: i snitt 9 timer pr. uke.
 • Valgfag: i snitt 5 timer pr. uke.

I tillegg har vi mange prosjekter og aktiviteter som er en del av undervisningen.

Prosjekt med fordypning i forskjellige tema:

 • Prosjektuke som forbereder familiehelg
 • En koselig juleuke med godlukt, baking, lysstøyping, juleverksted og andre aktiviteter
 • Linjefagsuker
 • Elevstyrt uke

Ekskursjoner/aktiviteter:

 • Fire dagers fjelltur. Velg mellom kort eller lang tur, telt eller åpen himmel
 • Konserter, teater, utstillinger og museer i Trondheim
 • Fjelltur på vinteren med alpint, langrenn eller akebrett
 • Blåtur
 • Et lite innblikk i historiske Trøndelag
 • Hytteturer med trivsel
 • Isbading i fjorden
 • Gjørmedag
 • Bowling og kino

 

Valgfag

Vi tar utgangspunkt i de ansattes kompetanse og ressurser. Vi kan tilby et mangfold, og sammen med dere elever kan vi også finne nye områder å satse på når det gjelder valgfag.

Eksempler på valgfag kan være:

 • Minikor
 • Musikk/Scene
 • Foto
 • Strikking/hekling
 • Gitar
 • Tegning/maling
 • Grunntrening
 • Tekstil
 • Redesign av klær
 • Volleyball
 • Yoga
 • Miniatyrskyting
 • Ulike ballspill
 • Matlaging
 • Bueskyting
 • Media/film
 • Jegerprøven
 • Båtførerprøven
 • Kickboxing
 • Spinning
 • Selvforsvar for damer
 • Våtkort
 • Handyman
 • Brattkort
 • Stretching
 • Fluekasting
 • Fluebinding

Disse tilbudene er med forbehold om at det er ansatt lærere med denne kompetansen.

Fellesfag

Ved siden av linjefag og valgfag har elevene fellesfag.
I disse timene har alle elevene ved skolen samme undervisning.
Ved vår skole synes vi det er viktig at alle elever er sikret et minimum av felles læringsaktiviteter.
På en skole som ellers er dominert av særinteresser på både linjefag og valgfag er det viktig med felles læring og opplevelser på andre områder.

Innholdet i fellesfagstimene varierer mye.

Vi tar opp mange tema og emner, som blant annet historie, samfunnsfag, filosofi, psykologi, fysiologi og etikk og moral. Skolekoret har også øvinger i fellesfagstimene. Fellesfagstimene blir også benyttet til tverrfaglige prosjekter som juleverksted og familiehelg. Skolen har også en rekke aktivitetsdager som ligger under fellesfag. Dette er dager som skidag og gjørmedag. I fellesfagstimene vil det også dukke opp gjesteforelesere.

Lørdagsseminar

Lørdagsseminarene kjøres hver lørdag fra klokken 09:15 til 13:15. Disse seminarene har ofte preg av ulike aktiviteter. Eksempler på disse aktivitetene er ansiktsmaske, kulturkonkurranse, bueskyting, koppmaling, sport & spill og mye mer.

Også på lørdagsseminarene er det av og til gjesteforelesere på besøk.

Morgensamling

Undervisningen ved Skogn Folkehøgskole starter hver dag med morgensamling . I starten er det de ansatte som har ansvar for disse samlingene. Etter hvert tar elevene over. På morgensamlingene presenteres bl.a. nyheter, kunstneriske innslag, dagens middag og musikkinnslag. Etter morgensamling er det frokost.

 

 

 

Andre frilynte folkehøgskoler i Trøndelag

Sund Folkehøgskole: www.sundfhs.no
Torshus Folkehøgskole: www.torshus.com
Fosen Folkehøgskole: www.fosen.fhs.no
Vefsn Folkehøgskole: www.vefsnfolkehogskole.no 
Nordmøre Folkehøgskole: www.nordmore.fhs.no
Namdals Folkehøgskole: www.namdals.fhs.no
Peder Morset: www.pedermorset.no

 

 

Copyright © 2020 Skogn FHS - Personvern og cookies - Sideutvikling: Snopp Designbyrå