fbpx

BO – FRITID OG JOBBMULIGHETER

Nye venner, aktiv fritid og arbeidstrening

Dette er linja hvor du er deltager på en annen linje i de fleste hovedfagstimene – samtidig som vi prøver ut hvilke jobbmuligheter og fritidsaktiviteter du vil ha i framtiden.

Hva vi gjør

Linjen er spesielt tilrettelagt for ungdom med lett utviklingshemming.  Tilbudet vårt krever ekstra økonomiske ressurser fra NAV, søknad om tilpasningsstipend er noe vi gjør i fellesskap.

Du vil være inkludert i skolen, i fellesskapet – samtidig som du ut fra din livssituasjon kan finne en din vei i framtiden.

Livet består mye av jobb og fritid – begge deler er viktige. Du som har spesielle utfordringer, trenger kanskje noe støtte til å finne ut av hva du kan gjøre?

Ut fra hvilken linje du velger å ha ditt hovedfag i – her er det mye å velge mellom, alt fra kickboxing, håndball, jakt og fiske, USA-studier, fotostudier til vår kreative linje Livslinja – har du hovedfaget ditt. Spesialfagene dine vil være arbeidstrening, botrening – kanskje trenger du spesiell trening i forhold til kroppslige plager, kanskje trenger du litt hjelp med å tenke positivt?

Målet er at du skal bli selvstendig – og se for deg hvilken vei du ønsker deg i livet.

 

Arbeidstrening

Vi har forskjellige tilbud ved skolen, både store og små prosjekter tilknyttet skolens drift. Du får prøve å arbeide på vårt kjøkken, i vårt vaskeri – være handyman i alle vaktmesteroppgavene våre. Individuelt tilpasset arbeidstrening i form av lagerarbeid, gårdsarbeid og butikkarbeid. Vi har mange plasser hvor du kan prøve å arbeide en tid – for å se om det er noe som passer for deg.

Sammen vurderer vi om du kan ta jegerprøve, båtførerprøve, truckførerbevis, kranførerbevis – eller andre sertifikater som kan hjelpe deg med en aktiv fritid, og et arbeid.

Selvhushold

Du må i framtiden klare å ta vare på deg selv med tanke på hygiene, mat og klær – vaske og holde bostedet ditt i orden. Vi har flere ulike muligheter for å bo. Du kan bo på internatet, eller du kan bo mer selvstendig i eget hus. Alt etter hva du ønsker å oppnå med året, diskuterer vi dette, og velger bosted. Kanskje skal du i perioder lage din egen mat?

Personlig økonomi

Hvordan ser din økonomi ut – hva skal du leve av i framtiden? Vi bruker noe tid i løpet av året til å lære deg å budsjettere, og ta gode valg når det gjelder penger.

 

 

 

 

Skolens turer – og linjevise turer

Skolen har flere felles turer, som du selvfølgelig er med på i likhet med alle andre. I begynnelsen av året er vi på «Bli kjent tur» – dette er ca 6-7 forskjellige turer, alt fra kanoturer til hytteturer, turer ved sjøen eller på fjellet. Turene har ulik vanskelighetsgrad, og ulikt innhold – her er det bare å velge å vrake etter det man har lyst på, eller har lyst til å prøve. Turen er på 3-5 overnattinger.

Blåtur – en tur som du ikke har peiling på mot slutten av året. Her legger personalet opp til en tur hvor det sosiale står i fokus, 1-2 overnattinger.

Alt etter hvilken linje du har valgt – vil det bli turer og ekskursjoner. Se derfor på vår hjemmeside om innhold i hovedfaget til de andre linjene.

Sosial trening

Folkehøyskole er sosial trening – du treffer så utrolig mange ulike mennesker, med ulik erfaring fra alle kanter av landet. Hele skoleanlegget er lagt opp med tanke på å skape mange ulike sosial arenaer, hvor du skal oppleve å mestre, treffe andre – og skape vennskap.

 

EMR  – Sånn arbeider vi ved Skogn folkehøgskole

Vi har tro på empati – empati er viktig for å skape tillitt, og vise at vi ser hverandre. Vi har også tro på rævspark, vi alle som mennesker trenger et spark bak noen ganger, spesielt hvis vi graver oss ned i en dump i livet.

Arbeidsmetoden kaller vi EMR – Empati Med Rævspark

Hvordan søke?

HVORDAN SØKE PÅ DENNE LINJEN

  • Send en e-post til kontor@skognfhs.no, eller søk via www.folkehogskole.no.
  • Vi må uansett ha en god prat om dine utfordringer, diagnoser, utviklingshemning eller annen relevant informasjon. Vi ønsker også en referanse, en lærer – miljøarbeider eller annen relevant som kjenner deg, og som vi kan kontakte for å skjønne deg bedre.
  • Vi kommer i neste linje til å kontakte deg for å avklare forventningene, og sammen bli enige med deg om tilbudet, bo, støtte, daglig oppfølging mm
  • Sammen sender vi en søknad til NAV om tilpasningsstipend, dette dekker utgiftene utover grunnprisen på linjen.
  • Vi tar kun 4-6 elever på denne linjen, da det er svært tilpasset den enkelte eleven.

Bildegalleri