Bo - fritid og jobbmuligheter

Nye venner, aktiv fritid og arbeidstrening. Dette er linja hvor du er deltager på en annen linje i de fleste hovedfagstimene – samtidig som vi prøver ut hvilke jobbmuligheter og fritidsaktiviteter du vil ha i framtiden.

Hva vi gjør

Linjen er spesielt tilrettelagt for ungdom med lett utviklingshemming.  Tilbudet vårt krever ekstra økonomiske ressurser fra NAV, søknad om tilpasningsstipend er noe vi gjør i fellesskap.

Du vil være inkludert i skolen, i fellesskapet – samtidig som du ut fra din livssituasjon kan finne en din vei i framtiden.

Livet består mye av jobb og fritid – begge deler er viktige. Du som har spesielle utfordringer, trenger kanskje noe støtte til å finne ut av hva du kan gjøre?

Ut fra hvilken linje du velger å ha ditt hovedfag i – her er det mye å velge mellom, alt fra kickboxing, håndball, jakt og fiske, USA-studier, fotostudier til vår kreative linje Livslinja – har du hovedfaget ditt. Spesialfagene dine vil være arbeidstrening, botrening – kanskje trenger du spesiell trening i forhold til kroppslige plager, kanskje trenger du litt hjelp med å tenke positivt?

Målet er at du skal bli selvstendig – og se for deg hvilken vei du ønsker deg i livet.

Arbeidstrening

Vi har forskjellige tilbud ved skolen, både store og små prosjekter tilknyttet skolens drift. Du får prøve å arbeide på vårt kjøkken, i vårt vaskeri – være handyman i alle vaktmesteroppgavene våre. Individuelt tilpasset arbeidstrening i form av lagerarbeid, gårdsarbeid og butikkarbeid. Vi har mange plasser hvor du kan prøve å arbeide en tid – for å se om det er noe som passer for deg.

Sammen vurderer vi om du kan ta jegerprøve, båtførerprøve, truckførerbevis, kranførerbevis – eller andre sertifikater som kan hjelpe deg med en aktiv fritid, og et arbeid.

Selvhushold

Du må i framtiden klare å ta vare på deg selv med tanke på hygiene, mat og klær – vaske og holde bostedet ditt i orden. Vi har flere ulike muligheter for å bo. Du kan bo på internatet, eller du kan bo mer selvstendig i eget hus. Alt etter hva du ønsker å oppnå med året, diskuterer vi dette, og velger bosted. Kanskje skal du i perioder lage din egen mat?

Personlig økonomi

Hvordan ser din økonomi ut – hva skal du leve av i framtiden? Vi bruker noe tid i løpet av året til å lære deg å budsjettere, og ta gode valg når det gjelder penger.

HVORDAN SØKE PÅ DENNE LINJEN

  • Send en e-post til kontor@skognfhs.no, eller søk via www.folkehogskole.no.
  • Vi må uansett ha en god prat om dine utfordringer, diagnoser, utviklingshemning eller annen relevant informasjon. Vi ønsker også en referanse, en lærer – miljøarbeider eller annen relevant som kjenner deg, og som vi kan kontakte for å skjønne deg bedre.
  • Vi kommer i neste linje til å kontakte deg for å avklare forventningene, og sammen bli enige med deg om tilbudet, bo, støtte, daglig oppfølging mm
  • Sammen sender vi en søknad til NAV om tilpasningsstipend, dette dekker utgiftene utover grunnprisen på linjen.
  • Vi tar kun 4-6 elever på denne linjen, da det er svært tilpasset den enkelte eleven.

Praktisk innhold

Avhengig av hvilken linje du går på

Teoretisk innhold

Avhengig av hvilken linje du går på

Søk på

Bo - fritid og jobbmuligheter

Send søknad

Studietur

Studieturen du blir med på kommer ann på hvilken linje du er med på.

Læreren

Tone Nordholmen Berge

Tekst kommer!

Utstyr

Utstyret du får avhenger av hvilken linje du går på

Ved å klikke på "Godta alle informasjonskapsler" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se våre retningslinjer for informasjonskapsler for mer informasjon.