Måltider

Serveringsfat med et utvalg av mat, fokusert på en tallerken med grillet kylling toppet med urter, med andre retter i uskarphet i bakgrunnen.

DU ER HVA DU SPISER

Vi setter stor pris på mat på skolen vår, og vi synes at enkel, ren, naturlig og ærlig mat er viktig. Utgangspunktet vårt er å bruke mest mulig av det som kan dyrkes og vokse der vi bor, og at vi skal klare å lage enkel og variert mat ut av det.

En god del av råvarene kjøper vi fra produsenter i nærheten av skolen. Vi ønsker at du skal smake på alt, selv om det ikke er det beste du vet. Det blir aldri enklere å øve på å like alt enn hos oss – fordi maten blir servert.

Spis norsk, spis sesong, spis opp!

Du får fire måltider på hverdager og tre måltider i helgene.
I tillegg er det tilgang på kaffe, te, frukt og grønnsakssnacks.

Kaffe

Te

Frukt

Råkost

BARE GOD MAT

Kjøkkenpersonalet disker opp lekre måltider med god mat.

Frokost

En god og næringsrik start på dagen. Havregrøt, knekkebrød, yoghurt, frokostblandinger, frukt og råkost.

Lunsj

Vår spesialitet. En rikholdig lunsjbuffét med hjemmelagde brød og rundstykker, godt utvalg av pålegg og ganske ofte spennende og velsmakende varmretter.

Frukt og råkost.

Middag

Vi tilbyr en hovedrett. Det kan være alt fra tradisjonsrike middager som kjøttkaker til spennende pizzaer, tacobuffet, fiskebuffét eller salatbar.

Innherredssodd og kløbb og dopp får du også smake på.

Kveldsmat

Brødmåltid, frukt og råkost.

Besøk matsalen og peisestuen i 3D

Skolen vår har en trivelig matsal og peisestue i tilknytning til det åpne kjøkkenet. Her serveres alle måltider.

Fellesansvar

Allmenndanning er et typisk ord vi bruker på folkehøgskolen. Det handler om utvikling av praktiske evner, tankeevne, viljestyrke og moralsk holdning. Kort sagt hvordan vi tenker og hva vi gjør for å fungere sammen. Det handler om personlig utvikling, nye utfordringer, strekking av komfortsonen, omtanke for andre og deg selv.

Siden dere bor så tett, rundt så mange mennesker gjennom hele døgnet, vil du oppleve folk i mange ulike situasjoner. Da må man jobbe som team, noe de fleste finner ut av etter hvert. Da blir det god stemning på avdelingen!

Noe av denne læringen får du også gjennom praktisk arbeid, som renhold av fellesrom og avdelingen dere bor på, og å hjelpe til på kjøkkenet. Du vil også få 1-2 uker sammen med oss på kjøkkenet i løpet av året.

En gruppe mennesker kledd i lyse reflektive vinterjakker varmer seg rundt et bål på en frossen innsjø, omgitt av et snødekt fjellandskap.
Ved å klikke på "Godta alle informasjonskapsler" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se våre retningslinjer for informasjonskapsler for mer informasjon.