DE ANSATTE

Et fargerikt utvalg

På Skogn folkehøgskole finner du sprelske lærere og ansatte som har tid til lytting og undring.
Her kan du finne mer informasjon om hver av våre ansatte.

REKTOR

Lars Waade

Utdannet Master i bevegelsesvitenskap, arbeidserfaring fra forsvaret, grunnskole, privat næringsliv, universitet.

Opptatt av friluftsliv i alle former, liker Arne Næss, Dawkins, evolusjonsteori, fysisk aktivitet – digger EMR begrepet, EmpatiMedRævspark.

Har bodd og jobbet mange steder i Norge, fra Alta til Oslo. Har jobbet ved Skogn FHS i ca 10 år.

Telefon

Facebook

INSPEKTØR

Jørn Kristian Berg

Har jobbet i folkehøgskolen siden år 2000 – har pedagogisk utdanning – trener 3 i håndball. Har jobbet som håndballærer i 15 år før han startet i jobben som inspektør i 2015.

Hans leveregel er at livet må leves – man må gjøre det beste ut av hver dag – det er ditt valg! Interessene er idrett generelt – men håndball og fotball er det som er ham nærmest.

Telefon

INTERNAT- OG KJØKKENLEDER

Arnhild Berg

Hovedansvar internat/kjøkken, det meste som har med mat, elevrom og vasking å gjøre. Om du blir syk er det ofte hun som kommer på sykebesøk. Utdannet kokk og opptatt av ren, nær og ærlig mat.

Har gjerne valgfag som matlaging eller baking. Trives godt og syns det er helt spesielt å få jobbe med ungdommer og så mange herlige, dedikerte kolleger. Det er en glede, frustrasjon, utfordring og en gave.

Telefon

KONTORLEDER

Ragnhild Løvli

Født 1972 på Tynset (da trivs’n overalt), vokst opp i Selbu, og trives såklart veldig godt på Skogn FHS! Utdannet i Digital mediedesign fra USN og årsstudium regnskap NKI. Jobbet 3 år på bibliotek ved HiST og 17 år på Trondheim folkebibliotek.

Litt sjenert, men glad i folk. Elsker turer, både i norsk natur og storbyer i utlandet. Glad i film/musikk/tegning/bøker, bor på Levanger med en søt katt.

Telefon

DRIFTSLEDER

Ole Gunnar Nordahl

Jeg bor på Skogn og er ‘ækt trønder’. Har jobbet på Skofo siden 2002. Utdannet og jobbet som sveiser før det.

Jeg trives godt i jobben, setter stor pris på kontakten med elevene og slår gjerne av en prat eller fler i løpet av dagen. Mine interesser er å gå på ski, trene og høre på musikk.

Telefon

SYSTEMANSVARLIG

Marcus Edvardsen

Marcus jobber med skolens IT-systemer og har arbeidet på Skogn folkehøgskole siden 2008.

Bortsett fra IT har han brukt en betydelig del av livet på musikk og spiller gjerne piano når anledningen byr seg.

RENHOLDER

Tone Viktil

Tone er «vaskekjærrina» og er å finne stort sett over alt på skola. Har jobbet der siden 1987. Har en super arbeidsplass der hun hvert år bli kjent med nye fine ungdommer.

Er glad i å gå turer. Tar gjærne fram strikkinga eller annet handarbeid.

LÆRER PÅ FISKE OG FRILUFTSLIV

John Olav Oldren

Kommer fra bygda Vuku i Verdal, og bor på gården Tingvoll med kona Gunn Helen og hundene Sydney og Nala. Har jobbet som lærer siden 2000 etter lærerutdannelse ved lærerhøgskolen på Levanger. Utdannet tømrer før videreutdannelse til lærer.

Drevet med friluftsliv, jakt og fiske siden ungdomstiden. Driver med laksefisketurisme på sommeren. Jakter rådyr, hjort og elg og er ellers mye ute.

LÆRER PÅ FOTO DIN STIL

Dan Skjæveland

Dan Skjæveland er 32 år gammel og oppvokst på Kvernaland i Rogaland. Han er medlem av kunstnerorganisasjonene Norske Billedkunstnere og Forbundet Frie Fotografer og debuterte i 2014 debuterte på Statens kunstutstilling (Høstutstillingen). I 2020 ga han ut en bok med fotografen Bill Dane og i 2021 stiller han ut hos Nasjonalmuseet. Dan startet opp linjen hos oss i 2016 og stiller ut jevnlig.

LÆRER PÅ USA FILM OG FRILUFTSLIV

Gene Edgerton

Gene Edgerton kommer fra USA og var selv elev ved Skogn folkehøgskole i 1989/90. Han har tatt en solid utdannelse i USA som styrker skolen både faglig og sosialt. I tillegg har Gene utstrakt kulturforståelse og erfaring fra mange kulturer rundt omkring i verden.

Han har besøkt over 55 ulike land og jobbet omkring 10 år i bl.a. Sør-Korea, Oman, Ukraina, Tyskland og Afghanistan.

LÆRER HÅNDBALL

Hege Hov Lomsdal

Barnslig oppslukt av håndball, erfaring som spiller og trener i eliteserien, og fortsatt aktiv håndballspiller. Har jobbet på Skogn FHS siden 2015. Her får hun jobbet med ungdommer, være venninne, lærer, ekstra-mor, og ikke minst spille håndball. Definitivt drømmejobben!

Glad i å være aktiv, gjerne ute, i et konkurranseelement, og gjerne sammen med de tre guttene hun har hjemme (5, 8 og 34 år)

LÆRER FRILUFTSLIV

Jørgen Botero Mardal

Jørgen kommer fra Sømna på Helgelandskysten og har arbeidet på Skogn folkehøgskole siden høsten 2016. Fra tidligere har han arbeidet på folkehøgskole på Sørlandet i 2 år  og vært foreleser og timelærer på Nord Universitet innenfor idrett, kroppsøving og friluftsliv.

Jørgen er glad i å være ute både sommer og vinter, enten det er på sykkelsetet, i klatreveggen, med ski på beina eller i en kano.

LÆRER PÅ LIVSLINJA –

KREATIVITET, HELSE, LIVSSTIL

Marit Nordholmen

Lærerutdanning, spes.ped, yogautdanning,utdanning i behandlingsmassasje, sportsmassasje og thaimassasje, ernæring og kosthold, kinesisk medisin, tekstilutdanning, grunnfag medisin. Allsidig praksis i arbeidsliv. Tekstilkunstner – utstillinger «Fantasia» og «Tradisjonsull møter ny tid» Stortrives med friluftsliv. Selverklært livsnyter.

Livsmotto – «Det umulige tar bare litt lenger tid»

Telefon

LÆRER PÅ KICKBOXING OG FITNESS

Vidar Moe

Vidar er født i 1981 og kommer fra Brønnøysund. Han har allmennlærerutdanning, spesped1, norsk2 og både bachelor og mastergrad i Kroppsøving og Idrett fra universitet.

Han har ca 20 årserfaring med kickboxing og har vært aktiv fighter på nasjonalt og internasjonalt nivå, samt mange års erfaring som trener. Kickboxing & Fitness linja startet han opp i 2010.

Telefon

LÆRER PÅ BUE – JAKT OG FISKE

Åge Morten Veimo

Har utdanning fra Forsvaret og lærerutdanning. Jobberfaring: 3 år i Forsvaret, og jobber fremdeles i HV. 15 år i grunnskole, 9 år ved jaktlinja på Skogn FHS. Har jobbet en del innenfor psykisk helse. Har vært aktiv i Levanger JFL som instruktør, jegerprøve, ettersøk og skyteinstruktør. Har vært aktiv skytter både med hagle og rifle. Bred jakterfaring på de fleste viltarter både med og uten hund.

Telefon

LÆRER PÅ LEVENDE PRODUKSJON –

MUSIKAL

Anita Juberg

Jeg er utdannet musikkpedagog/faglærer ved Nord Universitet med hovedfag i sang. Har mye erfaring med dans, koreografi og teater. Har også årsstudium i både joik og musikkproduksjon, og har jobbet på Madagaskar og Kypros.

Bakgrunn som frisør, og har bl.a. vært sminkør for operaen Flaggermusen. Bor på Verdal.

Telefon

KOKK

Randi Sandnes Bjørås

Randi, urtrønder, finner du på eller i nærheten av kjøkkenet. Der øser hun av sin kreativitet og lager god og sunn mat av alle de lekre råvarene vi har i bygdene rundt skolen, og fra litt andre steder.

Hun er en mat «nerd» og kan fortelle deg hvorfor osten er levende og hvorfor brøddeigen blir best på 24 grader! Motto: Alle bør få seg en god latter hver dag, helt fra det indre av magamusklan!

Telefon

KOKK

Grethe Kvam Aatlo

Har jobbet på SkoFo siden 2006 = høy trivselsfaktor! Trives godt å jobbe med ungdommer, nye bekjentskaper hvert år. Liker godt å være ute på tur. Både gå-turer, skiturer og fjellturer.

En annen syssel er strikking og leser gjerne ei god bok. Bruker også en del timer foran tv’n. Samt å reise i både inn-og utland er topp.

Telefon

KJØKKENASSISTENT

Hanne Kristiansen

Var elev her, nå er jeg å finne nær eller på skolens kjøkken enten i farten med en brøddeig eller på tur med vaskemoppen. Det jeg liker best med jobben er alle de gode skøyerstreker og historier fra elevene mine. Slenger du på en god og tørr vits i tillegg så blir det «ille bra» og der røpet jeg at jeg er oppvokst i Østfold.

Liker turer, rock, metal, turmat, fotball, hund, strikking og potetgull.

Telefon

KJØKKENASSISTENT

Haili Liang

Sola fra Kina! Jeg har jobbet 8 år på Skofo, og bodd på Skogn i 12 år nå. Før jeg flyttet til Skogn bodde jeg i Nanning, Kina.

«Herregud, lang vinter, kort sommer!!!»
Savner bingo i Sverige.

Telefon