fbpx

HÅNDBALL

Introduksjon

HÅNDBALL

Håndballinja er for deg som vil utvikle deg individuelt i håndball og som søker etter et år med magiske opplevelser! Vi har topp motiverte og erfarne trenere, og tar deg med på en studietur til fantastiske Brasil!

Oversikt

Turer

Lærere

Utstyr

Intervju

Bildegalleri

Turer

Lærere

Utstyr

Intervju

Bildegalleri

Turer

Lærere

Utstyr

Intervju

Bildegalleri

Hva vi gjør

Håndball er for deg som vil spille mye håndball samtidig som du får tid til mye sosialt folkehøgskoleliv. Det blir mye trening sammen med vennene dine, der vilje og trøkk, samhold og glede står i sentrum.

Du får engasjerte lærere med evnen til å sette deg i fokus. Linja har eget lag for jentene som spiller i seriespill for damer 4. div. i Region Midt-Norge. Dermed blir det mye samspilltrening i tillegg til individuell oppfølging. Guttene får tilbud om å trene og spille med Skogn ILs herrelag i 3. og 4. divisjon.

Det er muligheter for å få trene lag og å dømme kamper hvis man ønsker dette i løpet av skoleåret. Kanskje du har lyst til å utvikle deg som håndball-trener/dommer også? Da er Skogn folkehøgskole den rette plassen for deg.

Vi har i gjennomsnitt 14 timer håndball i uka, ca 1/3 er teori og resten er praktisk trening. Av disse timene har vi tre økter i hall hver uke i løpet av en normaluke.

Skolen har egen gymsal og nytt, stort styrkerom. Idrettshall ligger 100 meter fra skolen.

Det er muligheter for å få trene lag og å dømme kamper hvis man ønsker dette i løpet av skoleåret. Kanskje du har lyst til å utvikle deg som håndball-trener/dommer også? Da er Skogn folkehøgskole den rette plassen for deg.

Vi har i gjennomsnitt 14 timer håndball i uka, ca 1/3 er teori og resten er praktisk trening. Av disse timene har vi tre økter i hall hver uke i løpet av en normaluke.

Skolen har egen gymsal og nytt, stort styrkerom. Idrettshall ligger 100 meter fra skolen.

Skoleåret inneholder også en spennende studietur til Brasil. I Sao Paulo besøker vi et barnehjem hvor vi bor og er sammen med barna noen dager.

Vi er også i havnebyen Santos, den magiske øya Ihla Grande og ikke minst er vi minimum en uke i Rio de Janeiro. Vi møter og spiller mot lokale håndballspillere både i haller og på stranda, så her er det opplevelser i massevis for alle sammen.

Praktisk + Teoretisk innhold

Vårt mål er å gi elevene muligheter til å videreutvikle sine individuelle ferdigheter innen tekniske, taktiske, fysiske og psykiske ferdigheter. Dette gjøres gjennom både teoretiske og praktiske timer. Vi ønsker også gjennom seriespillet og internatlivet å utvikle elevenes evner til å fremme egne meninger, samt ta hensyn og lytte til andres meninger. Vi håper disse opplysningene gir deg topp inspirasjon til å starte opp her på Skogn.

Praktisk innhold
• Håndballtreninger
• Teknikk
• Taktikk
• Spilleforståelse
• Styrketrening
• Sirkeltrening
• Andre ballidretter
• Utholdenhetstrening
• Spensttrening

Teoretisk innhold
• Håndballrelatert teori
• Lagbygging
• Spilleforståelse
• Kampanalyse
• Treningsledelse
• Treningsplanlegging
• Spilleregler
• Kosthold
• Mental trening
• Taktikk

For alle
 • Du har sjansen til å trene yngre lag og lede lag i kamper.
 • Dømme kamper i Region Midt-Norge.
 • Arrangere håndballinjas SKOFO-CUP, en populær turnering der videregående skoler og folkehøgskoler fra hele landet kan delta.
 • Prøve kickboxing, kettelbells, spinning og andre former for trening.
 • Klasseturer til Trondheim for trening og andre aktiviteter.
 • I tillegg til andre- og tredjedivisjonskamper i Levanger og Skogn, vil vi oppleve eliteseriekamper og 1. divisjonskamper i Levanger og i Trondheim. Vi drar også på landskamper hvis disse spilles i nærheten.
For jentene
 •  Skolen stiller med eget skolelag i seriespill i Region Midt-Norge. Det vil si at du får spille masse kamper sammen med dine medelever (UNIKT tilbud). Dette er et tilbud i tillegg til håndballundervisningen.
 • Med to treningsøkter før middagen, blir det rikelig med tid til gode sosiale opplevelser på kvelden med de andre elevene.
 • Mulighet for de som er motiverte og gode nok til å få trene sammen med Levanger håndballklubbs rekruttlag, eller deres 1.divisjons lag hvis man holder det nivået.
For guttene
Vi samarbeider med Skogn IL slik at du får tilbud om å trene og eventuelt å spille kamper for herrelaget som har lag i 3. og 4. divisjon. Dette er et tilbud som kommer i tillegg til håndballinjas opplegg og det tilpasses sammen med lærerne slik at du kan trene med herrelaget på kveldstid.

Turer

Studietur til Brasil – Skoleåret 2021/2022 reiser vi på studietur til Brasil, en tur på cirka tre uker i mars/april. Vi er innom Mogi das Cruzes, en forstad til Sao Paulo, Santos, Ihla Grande og ikke minst Rio de Janeiro. En uforglemmelig studietur som berører hele følelsesregisteret og en studietur med fokus på trening og håndball, men også et stort fokus på medmenneskelighet og viktigheten og gleden over å gjøre en forskjell!

Vi er nokså håpefull og forventningsfull om at det blir mulig å reise på studietur etter jul. En forutsetning er selvfølgelig at de som reiser er fullvaksinerte samt at rådene fra UDI tilsier at det er trygt å reise. Pandemien vi befinner oss i nå vil mest sannsynlig ikke være over, så smittevernstiltak og nødvnedige forhåndsregler vil selvfølgelig bli tatt med i betraktningene. Hvis Brasil ikke blir et aktuelt reisemål vil vi se på andre aktuelle destinasjoner. Prosessen med de aktuelle alternativene ønsker vi å involvere elvene inn i, både når det gjelder destinasjon og lengde. Aktuelle reisemål kan eksempelvis være en håndball-turné (Elverum-Kristiansand-Danmark-Tyskland), Spania, Thailand. Pandemien har utfordret forutsigbarheten, men SAMMEN fikser vi det!

Turen starter i utkanten av verdens tredje største by Sao Paulo. Der besøker vi og bor på et barnehjem (AbraC) som har en norsk støtteorganisasjon i ryggen. Der bor vi i cirka tre dager. Vi har med oss klær som vi gir bort til barnehjemsbarna, og vi har også en innsamling i forkant av turen slik at vi hjelper de som bor der. Dette er noe vi jobber og forbereder oss godt på i forkant av turen

På AbraC leker vi med barna, spiser med de, og spiller fotball med de. Bare vår tilstedeværelse er en svært stor opplevelse for disse barna. Vi vil også prøve å få til en utflukt med dem, slik at de får oppleve noe annerledes når vi er og besøker dem. Det blir også et besøk i favelaen (slummen) der mange av barna på AbraC opprinnelig kommer fra. Her vil det bli mange sterke inntrykk og opplevelser for livet.

Santos
Turen går videre til strandbyen Santos som ligger cirka to timers kjøring fra AbraC. Der har skolen gode kontakter og vi får trene og spille kamper i samme hall som Norge spilte VM i 2011. Det blir også muligheter for beach-håndball og trening på stranden i Santos. Kaffe er en viktig eksportvare i Brasil, og Santos er en av verdens viktigste havner for kaffeeksport. Så et besøk på kaffemuseum i gamlebyen er en fin opplevelse. Fotballen er også stor i denne byen, så både museum og fotballkamp er mulig å oppleve her.

Ihla Grande
Ihla Grande er en magisk bilfri øy med cirka 1500 innbyggere, og er en stor kontrast til Santos og til Rio de Janeiro som vi skal til senere på turen. Her blir det dagsturer med blant annet snorkling, en gåtur til en av verdens 10 beste strender, Lopez Mendes, i tillegg til alternativ trening og annen aktivitet.

Rio de Janeiro
Citade Marvilhosa – Den vidunderlige Byen – som innbyggerne i Rio de Janeiro kaller byen sin, er bygget på og mellom topper og koller som løfter byen ut av Atlanterhavet og gir en mektig kontrast mellom hav og fjell. Lokale indianere, koloniserende portugisere og afrikanske slaver har over hundrevis av år skapt en unik stemning, festlig og uhøytidelig, som preger både kunst, kultur og dagligliv i byen.
Copacabana, en av verdens mest kjente strender blir vår base når vi skal trene og spille Beach-håndball, midt i ett mylder av selgere og turister. I tillegg blir det trening sammen med, og kamper mot lokale skolelag fra Rio de Janeiro. Her får vi god kontakt med lokale ungdommer som er veldig nysgjerrige på oss og vår kultur. Vi spiller både innendørs og beach-håndball med de lokale skoleelevene. Det blir selvfølgelig masse opplevelser i tillegg til håndballen i Rio de Janeiro, vi skal besøke noen av de mest kjente landemerkene i verden, Jesusstatuen, Sukkertoppen, Maracana fotballstadion, fotballkamp, Rochina favelaen (slummen) og andre ting vi blir enige om. Vi lærer selvsagt en del om kultur, mat og sikkerhet på tur, slik at vi er godt forberedt når vi reiser til Brasil.

En fantastisk opplevelse som setter spor, vi gleder oss allerede!

Tilbake til oversikten

Lærere

Vi mener det er viktig å få flere perspektiv inn i undervisningen og har derfor lærere som sammen fyller ulike roller. De deler ønsket om å hjelpe deg å utvikle deg i den retning som er naturlig.

Hege Hov Lomsdal

Hege er 34 år og er født og oppvokst på Levanger. Hun spilte eliteserie med Levanger Håndballklubb i ung alder, men måtte dessverre gi tapt for ganske kranglete knær.

Nå har hun valgt en ny vei, og har i årene etter at hun la opp blant annet vært assisterende trener for Levanger Håndballklubb når de var i eliteserien og i 1. divisjon. Hun er hovedansvarlig for håndballinja og har jobbet ved Skogn folkehøgskole siden 2014 som lærer. Hege er en lærer med mye energi og mange gode ideer, hun elsker utfordringer og elevene vil få en lærer med stort konkurranseinstinkt og mye latter.

Hege Hov Lomsdal

Hege er 34 år og er født og oppvokst på Levanger. Hun spilte eliteserie med Levanger Håndballklubb i ung alder, men måtte dessverre gi tapt for ganske kranglete knær.

Nå har hun valgt en ny vei, og har i årene etter at hun la opp blant annet vært assisterende trener for Levanger Håndballklubb når de var i eliteserien og i 1. divisjon. Hun er hovedansvarlig for håndballinja og har jobbet ved Skogn folkehøgskole siden 2014 som lærer. Hege er en lærer med mye energi og mange gode ideer, hun elsker utfordringer og elevene vil få en lærer med stort konkurranseinstinkt og mye latter.

Jørn Kristian Berg

Jørn er 49 år og har jobbet ved Skogn folkehøgskole siden 2000. Han er inspektør ved skolen og skal også ha undervisning i håndballklassen. Han var målvakt når han spilte aktivt, han har blant annet spilt på nest høyeste nivå i Danmark.

Jørn har vært hovedtrener for 2. divisjonslag både på dame og herresiden, han har trent aldersbestemte lag i alle aldre, både i klubb og på regionslag.

Jørn Kristian Berg

Jørn er 49 år og har jobbet ved Skogn folkehøgskole siden 2000. Han er inspektør ved skolen og skal også ha undervisning i håndballklassen. Han var målvakt når han spilte aktivt, han har blant annet spilt på nest høyeste nivå i Danmark.

Jørn har vært hovedtrener for 2. divisjonslag både på dame og herresiden, han har trent aldersbestemte lag i alle aldre, både i klubb og på regionslag.

Utstyr

Du får:

 • utstyrspakke og forbruksmateriell, tape, isposer, klister, linjeklær.
 • 3 ukers studietur til Brasil.
 • Fellesturer gjennom skolen, to i Norge – er inkludert.
 • Alle valgfag er inkludert.
 • Treningsavgift for lag utenom Skogn folkehøgskoles eget lag, samt overganger og lisens er ikke inkludert.
 • Gymsal med håndballmål og oppmerket for håndball, åpen til 23.00 hver dag
 • Styrketreningsrom på skolen, åpen til 23.00 hver dag
 • Idrettshall ligger kun 200 meter fra skolen
 • Badstue som kan brukes etter treninger
 • I tillegg har vi ski/alpint tilbud 7 km fra skolen
 • Hytteturer, og andre sosiale turer.

Tilbake til oversikten

Intervju med elever

Kom og opplev selv hvorfor tidligere elever beskriver skoleåret som et av de beste årene i deres liv.

Ingrid Rørlien

Jonas Burud

Thale Rudi

Bildegalleri