fbpx

KAMPSPORT –

MUAY THAI OG K1

Introduksjon

KAMSPORT – MUAY THAI OG K1

«Kampsport – Muay Thai og K1» er ikke helt som andre kampsportlinjer på folkehøgskole. Her vil du få tøff og seriøs men også morsom trening og opplæring innen kampsport generelt, med spesielt fokus på Thaiboksing (Muay Thai) og den stadig mer populære grenen K1. Linja vil gi deg en gradvis og progresjonsstyrt oppbygging med fokus på både kunnskaper, ferdigheter og holdninger innen kampsport, med spesielt fokus på mindset, krigermentalitet og mengdetrening.

 

Denne linja passer like godt for deg som ønsker et år med annerledes, effektiv og spennende trening, som for deg som ønsker å bruke året som et steg mot satsning innen Muay Thai, K1 eller bli mer effektiv i den stående og dominerende delen av MMA. Som en del av skoleåret vil du få undervisning fra helt unike gjestetrenere innen blant annet boksing, nærkamp, Muay Thai og MMA, samt en fantastisk treningsreise til verdenskjente Tiger Muay Thai and MMA Camp i Phuket, Thailand.

Oversikt

Turer

Lærere

Utstyr

Intervju

Bildegalleri

Turer

Lærere

Utstyr

Intervju

Bildegalleri

Turer

Lærere

Utstyr

Intervju

Bildegalleri

Hva vi gjør

Muay Thai og K1 er grenene som danner grunnlaget for den stående delen av MMA.

På denne linja bygger du opp ferdigheter og kunnskaper som gjør deg i stand til å utøve nesten hvilken som helst kampsport.

Du får en engasjert og motiverende trener som har spisskompetanse og erfaringer svært få andre i landet har, med et enormt nettverk og en sterk lidenskap for idretten.

Om du enten ønsker å trene for moro, eller vil satse på en profesjonell karriere innen kampsport, garanterer vi at du vil sitte igjen med uvurderlige kunnskaper og ferdigheter som kommer deg til gode resten av livet.

Et av målene med skoleåret å skape helt spesielle minner, opplevelser, vennskap og makkere for alle som er en del av kampsport-linja.

Du vil blant annet få med deg:

 • Krevende treningsøkter
 • Formende foredrag og opplæring
 • Utfordringer både individuelt og i fellesskap
 • En unik reise til et av verdens mest anerkjente Muay-Thai gym.

Samtidig får du ta et dypdykk i din egen mentale robusthet. Og du lærer om hvordan du kan møte både hverdagslige og spesielle utfordringer på en litt bedre, og litt tryggere måte.

«Du vil få jobbet med deg selv og ditt mindset som en del av veien mot å bli en bedre fighter, og forhåpentligvis gå ut av skoleåret med en “krigermentalitet” i ryggsekken. Uansett hvilke planer eller målsetninger du har for fremtidig liv og karriere, vil du på denne linja få med deg verktøy og teknikker som garantert vil hjelpe deg på veien.»

Du vil blant annet få med deg:

 • Krevende treningsøkter
 • Formende foredrag og opplæring
 • Utfordringer både individuelt og i fellesskap
 • En unik reise til et av verdens mest anerkjente Muay-Thai gym.

Samtiditg får du ta et dypdykk i din egen mentale robusthet. Og du lærer om hvordan du kan møte både hverdagslige og spesielle utfordringer på en litt bedre, og litt tryggere måte.

«Du vil få jobbet med deg selv og ditt mindset som en del av veien mot å bli en bedre fighter, og forhåpentligvis gå ut av skoleåret med en “krigermentalitet” i ryggsekken. Uansett hvilke planer eller målsetninger du har for fremtidig liv og karriere, vil du på denne linja få med deg verktøy og teknikker som garantert vil hjelpe deg på veien.»

Primært vil skoledagene bestå av:

Variert, tøff og morsom trening, med hovedfokus på å bygge ferdigheter innen Muay Thai og K1.

Det blir hyppige innslag av teori, foredrag og seminarer; med fokus på mindset og mentalitet, og treningsteori.

Målet er at du hver dag skal oppleve:

 • Utfordring
 • Mestring
 • Og læring

Som en del av jobben mot å bli en bedre kampsportutøver, og en litt tøffere versjon av deg selv. 

 

I tillegg til Muay Thai og K1 får du også innsikt, opplæring og trening innen:

 • Ordinær boksing
 • Kickboksing
 • Nærkamp
 • MMA

Slik at du sitter igjen med en allsidig og helhetlig forståelse av kampsportens verden.

Gjestetrenere fra det aktive norske og internasjonale kampsportmiljøet vil gi deg unike treningsopplevelser og erfaringer.
Forelesere fra operatørmiljøet vil hjelpe deg å bygge et mer robust og resilient mindset.
Hvis du ønsker å satse profesjonelt –
har du her muligheten til å få en av Norges beste fightere gjennom tidene som personlig coach og trener både i- og utenfor skolehverdagen. 

Det vil gjennomføres en treningsreise til det verdenskjente Tiger Muay Thai and MMA Camp i Phuket, Thailand. Her vil du få muligheten til å trene midt i Thaiboksingens historiske sentrum, side om side med internasjonalt anerkjente trenere og utøvere. Ofte samles både kjente UFC-stjerner og instruktører her for treningsleir, og du er garantert en opplevelse som skaper minner for livet.

Praktisk innhold

Vårt mål er å legge til rette for personlig utvikling, mestringsfølelse, utvikling av ferdigheter innenfor kampsport, utholdelse, og respekt. Gjennom året på skogn vil du utvikle egen intuisjon, både innenfor og utenfor ringen. Du utfordres og utvikles både teknisk, taktisk, fysisk, psykisk og mentalt. Noe som gir deg grunnlaget for en sterkere og stødigere versjonen av deg selv, som er bedre rustet for å takle hva fremtiden har i vente.

Vi håper disse opplysningene gir deg topp inspirasjon til å starte opp her på Skogn.

Praktisk innhold
• K1
• MMA
• Boksing
• Nærkamp
• Muay Thai
• Selvforsvar
• Brasiliank Jiu-Jitsu

• Styrke
• Spenst
• Taktikk
• Teknikk
• Hurtighet
• Kondisjon
• Smidighet
• Robusthet
• Stressmestring
• Tøffhetstrening
• Combat conditioning

 

Teoretisk innhold

• Mindset
• Restitusjon
• Treningsteori
• Treningsplanlegging
• Grunnleggende kampsport
• Stressmestring og robusthet

  Gjesteforelesere

  Proffbokser Andreas “AndyCandy” Skarvold Iversener
  Tidligere norgesmester og verdensmester i thaiboksing. Han er også norges- og nordiskmester i boksing, og har de siste årene hatt en «up and coming» karriere innen proffboksing.

  I dag er Andreas i ferd med å bli et av de store navnene innen boksing i Norden, og det er bare å glede seg til to dager med intens trening og læring av denne mannen på skognfhs.

  Jon “Wonderboy” Vetle Furuheim var bare 5 år gammel da han ble interessert i kampsport. Fire år senere gikk han sin første kamp i Thailand, og da han var 15 år hadde han allerede vunnet 14 belter i forskjellige stilarter. På grunn av dette fikk 21 åringen tidlig kallenavnet “Wonderboy” innen MMA verden.

  Jon Vetle har gått over 120 kamper og har flere tittelbelter enn fingrene kan telle. Han høster både stor beundring og anerkjennelse for sin særdeles raske suksess, og er en anerkjent og respektert MMA-utøver både nasjonalt og internasjonalt.

  Jon Vetle er spådd en stor karriere og konkurrerer for tiden i organisasjonen CAGE. Sammen med sin trener Chris Nilsen sikter de seg inn på UFC som neste steg.

  Wonderboy gleder seg til å komme på Skogn fhs for å dele sine ferdigheter over to dager, det burde du óg!

  Ståle Barreng har i over 20 år vært en av landets fremste nærkamp-eksperter, og underviser jevnlig både Forsvaret og Politiet . Han høster enorm anerkjennelse for sin coaching og operative rådgivning av profilerte næringslivsledere i mindset, mentale forberedelser og scenariotrening.

  Ståle har bakgrunn fra flere av forsvarets spesialavdelinger, blant annet i Forsvarets etterretningshøgskole som instruktør for CAC “Conduct After Capture”. Han jobber i dag med lederutvikling, mental trening, konflikthåndtering og stressmestring for spesialavdelingene i Forsvaret og politiet.

  Ståle har også selv erfaring fra Forsvarets spesialavdelinger og som etterretningsoffiser bak fiendens linjer fra blant annet konfliktområder som Balkan, Afghanistan og Syria.

  Han er en instruktør som yter maksimalt i enhver undervisningssituasjon, så her er det bare å glede seg til to dager på Skogn fhs med uforglemmelig kunnskap og erfaring!

  Turer

  Tur til eksotiske Thailand
  Vi bor og trener på Tiger Muay Thai det verdenskjente treningsanlegget for Muay Thai og MMA som ligger i ferieparadiset Phuket, Thailand.
  Gymmet har huset flere fremtredende fightere, som blant annet de tidligere UFC-mesterne: Georges St-Pierre, Israel Adesanya, Petr Yan og Valentina Shevchenko, og disse kommer fortsatt innom med jevne mellomrom.

  Her får du ikke bare muligheten til å trene Muay Thai, K1 og MMA, men også Krabi Krabong, Muay Boran, brasiliansk jiu-jitsu og boksing.

  Du får en all-inclusive pakke med fri tilgang til alle kampsportøkter, samt en rekke fitnessøkter og yoga.

  Det kommer stadig kjente fightere fra hele verden for å trene på nettopp Tiger Muay Thai, som er en av verdens største kampsport og fitnesscamper.

  Nylig har Alexander Volkanovski, Khamzat Chimaev, Jiří Procházka, Dan Hooker og Tai Tuivasa vært der og gjort seg klare for tittelkamper i UFC.

  Gymmet har flere titalls profesjonelle instruktører i Muay Thai og grappling (BJJ, bryting, judo og sambo), samt en rekke fitnesstrenere som du får tilgang til. Mange av trenerne er tidligere kjente fightere fra UFC. Her har du også muligheten til å få et tilpasset treningsprogram hvis du ønsker.

  Turen inneholder også en rekke spennende fellesutflukter og opplevelser. Du vil få oppleve Phi Phi Island, James Bond Island, Maya Bay (fra filmen «The Beach»), snorklingparadiset Mosquito Island, besøke frittgående elefanter i nasjonalpark, Muay Thai mesterskap på Bangla Stadion og mye mer.

  Reisen varer i omtrent 3 uker.

  Tilbake til oversikten

  Lærer

  Nikola Kovacevic

  Nikola Kovacevic er linjelæreren på Kampsport – Muay Thai og K1. Han er en tidligere thaibokser og ISKA verdensmester i K1. Nikola startet sin karriere som kampsportutøver i 2012, og har på veien mot VM-seier blant annet vunnet IFMA Norgesmesterskapet tre ganger i to forskjellige vektklasser, og blitt IFMA nordisk mester, samt kåret til nordens beste fighter uansett vektklasse.

  Nikola er til i dag ubeseiret innen Muay Thai. Han har også fått med seg en solid tredjeplass i NRK-serien «Norges tøffeste» fra 2016.

  I tillegg til kampsportkarrieren er Nikola utdannet politi, og har jobbet flere år på patruljeseksjonen i Oslo-politiet.

  Nikola har et bredt nettverk både innen nasjonal og internasjonal kampsport, samt innen operatørmiljøet hvor nærkamp og selvforsvar står høyt.

  Nå gleder han seg til å dele av sitt brennende engasjement for kampsport, mental robusthet og trening gjennom Skogn FHS sin nye satsing Kampsport – Muay Thai og K1. 

  Nikola Kovacevic

  Nikola Kovacevic er linjelæreren på Kampsport – Muay Thai og K1. Han er en tidligere thaibokser og ISKA verdensmester i K1. Nikola startet sin karriere som kampsportutøver i 2012, og har på veien mot VM-seier blant annet vunnet IFMA Norgesmesterskapet tre ganger i to forskjellige vektklasser, og blitt IFMA nordisk mester, samt kåret til nordens beste fighter uansett vektklasse.

  Nikola er til i dag ubeseiret innen Muay Thai. Han har også fått med seg en solid tredjeplass i NRK-serien «Norges tøffeste» fra 2016.

  I tillegg til kampsportkarrieren er Nikola utdannet politi, og har jobbet flere år på patruljeseksjonen i Oslo-politiet.

  Nikola har et bredt nettverk både innen nasjonal og internasjonal kampsport, samt innen operatørmiljøet hvor nærkamp og selvforsvar står høyt.

  Nå gleder han seg til å dele av sitt brennende engasjement for kampsport, mental robusthet og trening gjennom Skogn FHS sin nye satsing Kampsport – Muay Thai og K1. 

  Utstyr

  Du får:

  • Utstyrspakke og forbruksmateriell:
   • Boksehansker
   • Fotbeskyttere
   • Leggbeskyttere
   • Tannbeskytter
   • Thaishorts
   • Håndbandasjer
   • Susp
   • Og mer
   • I tillegg får du gode rabatter på utstyr fra samarbeidspartneren for kampsportlinja hvis du ønsker å kjøpe utenfor pakken.
  • Eget treningsrom for kampsport med heldekkende matter
  • Spark- og slagputer til albuer og knær
  • Boksesekk og sparkesekk
  • Boksesekk og sparkesekk
  • Gymsal åpen til 23.00 hver dag
  • Styrketreningsrom på skolen, åpen til 23.00 hver dag
  • Idrettshall ligger kun 200 meter fra skolen
  • Badstue som kan brukes etter treninger
  • 3 ukers studietur til Thailand.
  • Fellesturer gjennom skolen, to i Norge – er inkludert.
  • Alle valgfag er inkludert.
  • I tillegg har vi ski/alpint tilbud 7 km fra skolen
  • Hytteturer, og andre sosiale turer.

  Tilbake til oversikten

  Bildegalleri