Kickboxing og fitness

Ønsker du et spennende studieår med kickboxing og fitnesstrening? Linja tilbyr både kampsporten kickboxing kombinert med ulike treningsarter innen crossfit, bodyfit, cardio og styrketrening. Skoleåret inneholder også en studietur til Phuket i Thailand hvor du får trene i verdenskjente Tiger Muay Thai and MMA Camp.

Hva vi gjør

På denne linja er hovedfokuset kickboxing, men treningene er både fleksible og varierte. Kickboxing er en allsidig treningsform hvor du får trent både styrke, utholdenhet, kroppsbeherskelse og bevegelighet.

Denne type trening kombinert med de andre treningsformene vi tilbyr vil gjøre at du har mulighet til å komme i ditt livs form i løpet av skoleåret.

Kickboxing og fitness er et tilbud både for de med kampsportbakgrunn som vil utvikle seg videre, til de som ønsker å lære seg kickboxing og komme i god fysisk form. Det er også muligheter for å få ekstra sparringstrening både i Stjørdal og Verdal Kickboxingklubb.

Vi legger mest vekt på fysisk trening. Men det er også litt teori, slik at du lærer deg å planlegge, gjennomføre og ikke minst forstå din egen treningshverdag. Vårt mål er å gi deg som elev muligheten til å videreutvikle dine individuelle ferdigheter innen kickboxing, både fysiske og psykiske skills. Vil du ha et opplevelsesrikt år med mye trening og kampsport, er dette noe for deg.

Skoleåret inneholder også en spennende studietur til Thailand hvor du får trene i verdenskjente Tiger Muay Thai and MMA camp. Her får du spesialtilpasset treningsprogram hvor du kan trene ulike kampsporter eller fitnesstreninger.

Tiger Muay Thai er kjent for sine profesjonelle instruktører som er alt fra UFC-stjerner til kjendiser innen fitness. Hvert år er det en rekke kjente UFC-fightere som er nettopp i Tiger Muay Thai på treningsleir.

Praktisk innhold

• Kickboxingtrening

• Bevegelighetstrening/ stretching

• Ulike former for styrke- og utholdenhetstrening

• Innslag av en rekke andre kampsporter

• Selvforsvar

• Teknikktrening

• Spensttrening

• Sirkeltrening

• Mulighet for å få undervise ulike idrettslag i kickboxing i løpet av året

Teoretisk innhold

Stretching og bevegelighetstrening


• Kosthold
• Kampanalyse
• Mental trening
• Kampforståelse
• Mental trening
• Treningslære
• Taktikk
• Styrke og utholdenhet

Mye av denne teoretiske delen er noe som også trekkes inn i de praktiske timene. Kickboxing og fitness har mest fokus på den praktiske biten i form av trening.

Kjøkkenet
Skogn folkehøgskole bruker mye penger på et økologisk, kortreist og sunt kosthold, hvor vi lager maten fra grunnen av. Du vil her kunne se sammenhengen mellom fysisk trening, kosthold og god helse.

Treningsinstruksjon:
Hvis du ønsker å ta videre utdanning for å bli personlig trener vil du få innføring i treningsinstruksjon, slik at du kan undervise og holde økter for andre i løpet av skoleåret.

Søk på

Kickboxing og fitness

Send søknad

Studietur

Studieturen til linja Kickboxing og fitness, går til ferieparadiset Phuket i Thailand. Der skal vi bo, og vi trener i verdenskjente Tiger Muay Thai and MMA Camp.

Her får du ikke bare mulighet til å trene Muay Thai, men også andre kampsporter som MMA, Krabi Krabong, Western boksing, Muay Boran og Brazilian Jiu Jitsu. Det kommer stadig kjente fightere fra hele verden for å trene i nettopp Tiger Muay Thai. Eksempler på UFC-veteraner som har vært der på treningsopphold er Jake Shields, Alistair Overeem, Georges St- Pierre, Valentina Shevchenko, Mike Swick, John Fitch, Kyle Kingsbury og Riki Fukuda.

Tiger Muay Thai har over 40 profesjonelle Muay Thai instruktører, 4 grapplingeksperter og en rekke fitnesstrenere, så du er i trygge hender under treningene. Du får også tilpasset treningsprogram og mange av trenerne er UFC-fightere og store navn innen Muay Thai og andre kampsporter. Du vil få en såkalt all-inclusive-pakke, med fri tilgang på alle kampsportøkter og fitnessøkter i Tiger Muay Thai under studieturen.

Turen inneholder også en rekke spennende utflukter og opplevelser. Du vil få oppleve Phi Phi Island, James Bond Island, Maya Bay (fra filmen «The Beach»), snorklingparadiset Mosquito Island, Bamboo Island, besøke elefanter som er reddet ut av fangenskap, Muay Thai mesterskap på Bangla Stadion og mye mer.

Du vil få dekket tre måltider om dagen under studieturen. Vaksiner før tur: Hepatitt A, Hepatitt B og kombinasjonsvaksine for difteri, polio, kikhoste og stivkrampe.

Læreren

Vidar Moe

Vidar er 40 år og har drevet med kickboxing i 20 år. Han har mange års trenerbakgrunn fra Levanger Kickboxingklubb og har deltatt på nasjonale og internasjonale mesterskap i 9 år. Så langt er merittene blitt 16 nasjonale medaljer og 6 internasjonale, og han ble nordisk mester i 2011.

Han har studert åtte år på Høgskolen i Nord-Trøndelag med lærerutdanning, spes-ped, bachelorgrad og mastergrad i kroppsøving. Hans masteravhandling innen kroppsøving er skrevet på engelsk og publisert muntlig på en internasjonal forskningkongress (ECSS, European College of Sport and Science). Tittel: “The Effect of Stretching on Muscle Force Production in Hamstring Muscles “.

Utstyr

Inkludert i pris:

  • Du får utstyrspakke med fullt kamputstyr (fotbeskytter, leggbeskytter, susp, bandasjer, boksehansker, hjelm, tannbeskytter, kickboxingbukse, linjeklær)
  • Du får 3 ukers studietur til Thailand
  • To fellesturer for skolen er inkludert
  • Alle valgfag er inkludert

Ved å klikke på "Godta alle informasjonskapsler" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se våre retningslinjer for informasjonskapsler for mer informasjon.