Ukategorisert

Bekjemper depresjonen på folkehøgskole

Publisert på
16/1/2023
Wilma (20): – Verdens verste idé ble til verdens beste.

SKOGN: Da Wilma Krenauer (20) fra Bærum gikk i første på videregående, møtte hun veggen. Det var det ikke bare én årsak til. Det var mange.

– Jeg ble psykisk syk. Og det var nok småting som skjedde oppigjennom livet som gjorde det. Ting ballet på seg. Det var skilsmissen til foreldrene mine. På kort tid døde både farmor og morfar. Onkelen min tok sitt eget liv. Ja. Og kanskje er det arv også. Det er psykisk uhelse i familien min. I tillegg dro broren min i militæret, og det kan nok ha påvirket reaksjonen min, sier hun.

Wilma sitter i klasserommet til håndballinjen, på Skogn folkehøgskole (Skofo) i Levanger, Trøndelag. Med det lange håret sitt løst satt opp, en komfortabel genser, myke pysjamasbuker i flanell og ullsokker oppi sandalene, går hun i det hun lattermildt referer til som «folkehøgskoleantrekket».

Wilma går på Skofo for andre år på rad.

LES MER…

Ved å klikke på "Godta alle informasjonskapsler" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se våre retningslinjer for informasjonskapsler for mer informasjon.